Kuzenlerin Tüfekle Sakalamasi Ölümle Bitti

Bursa’nin Orhangazi ilçesinde Anneler Günü’nü kutlamak için anneannesinin evine gelen 9 yasindaki çocuk, dedesinin tüfegi ile sakalasirken kazayla kuzenini öldürdü.

Kuzenlerin Tüfekle Sakalamasi Ölümle Bitti
Olay, saat 14.30 siralarinda Orhangazi ilçesine bagli kirsal Heceler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Orhangazi’de yasayan ilkokul 3. sinif ögrencisi Miraç Güvenir (9), ailesiyle birlikte Anneler Günü’nü kutlamak için Heceler Mahallesi’ndeki anneannesinin evine geldi. Miraç ile Anneler Günü sebebi ile evde bulunan kuzeni C.Ç.K. (9) oynamaya basladi.

Iki kuzen evde oynarken C.Ç.K., dedesine ait tüfegi aldi. C.Ç.K., silahli sakalastigi kuzeni Miraç’a dogrulttugu sirada tüfek ates aldi. Tüfekten çikan kursun basina isabet eden Miraç kanlar içinde yere yigilirken, o anlara anneanne Yildiz B. de sahit oldu. Ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, 9 yasindaki Miraç’in hayatini kaybettigini belirledi. Orhangazi Jandarma Komutanligi çevrede güvenlik önlemi alirken, cumhuriyet savcisi olayin yasandigi evde inceleme yapti. Miraç’in cansiz bedeni Orhangazi Devlet Hastanesi morguna götürülürken, C.Ç.K. ve ailesi Orhangazi Jandarma Komutanligina götürüldü.

Anneanne Yildiz B., olay yerinde jandarmaya verdigi ifadede tüfegi sakli tuttugunu, fisekleri de ayri sakladigini söyledi.

Yildiz B., çocuklarin tüfegi alip fisekleri nasil doldurduklarini bilmedigini, C.Ç.K’nin kuzenine tüfegi dogrulttugunda Miraç’in ’Yapma’ diye bagirdigini anlatti. Eve gelen aile fertleri ise gözyaslarina boguldu.
Kaynak: İHA