Konya Mesleki Egitim Istihdam Fuari Için Geri Sayim Basladi

Konya’da gerçeklestirilecek Türkiye’nin mesleki egitim odakli ilk ‘Mesleki Egitim Istihdam Fuari’nda geri sayim basladi. Konya Sanayi Odasi (KSO) Baskani Mustafa Büyükegen, sanayiciler ile sanayi isletmelerinde ihtiyaç duyulan insan kaynagini bir araya getirmeyi hedefleyen Konya Mesleki Egitim Istihdam Fuari’nin 15-16 Mayis tarihlerinde gerçeklestirilecegini hatirlatarak, tüm sanayicileri, meslek lisesi ögrencilerini ve mezunlarini fuari ziyaret etmeye davet etti.

Konya Mesleki Egitim Istihdam Fuari Için Geri Sayim Basladi
Konya Valiligi, Konya Büyüksehir Belediyesi, Konya Sanayi Odasi, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenecek ‘Konya Mesleki Egitim Istihdam Fuari’ 15-16 Mayis tarihlerinde gerçeklestirilecek. Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenecek fuarda, Konyali sanayiciler ile meslek lisesi ögrencileri ve mezunlari bir araya gelecek. Fuarda hem is hem de staj firsatlari sunulacak.

Sanayicilerle, meslek liseleri arasinda istihdam köprüsü olacak

Fuar hakkinda bilgiler veren Konya Sanayi Odasi Baskani Mustafa Büyükegen, bu fuarin, Konya sanayisinin insan kaynagi ihtiyacini karsilamak ve meslek lisesi mezunlarini is gücü piyasasina kazandirmak için büyük bir firsat oldugunu söyledi.

Mesleki Egitim Istihdam Fuari’nin, Konya’da baslatilan Mesleki Egitim Seferberligi çerçevesinde düzenlendigini belirten Baskan Büyükegen, “Konya sanayimizin en öncelikli sorunlarindan biri insan kaynagi. Sanayi isletmelerimiz istihdam edecek insan kaynagi bulmakta büyük zorluklar çekiyor. Bu sorunun en köklü çözümü de meslek liselerine olan ilgiyi artirmak ve buradan mezun olan ögrencilerimizin istihdami ile mümkün olacaktir. Bu çerçevede, Konya Valiligimiz, Büyüksehir Belediyemiz, Il Milli Egitim Müdürlügümüz, Konya Sanayi Odamiz ve Konya Organize Sanayi Bölgemiz tarafindan sehrimizde bir Mesleki Egitim Seferberligi baslattik. Bu kapsamda da, Türkiye’nin mesleki egitim odakli ilk Mesleki Egitim Istihdam Fuari’ni düzenliyoruz. ‘Burada Is Var, Burada Istidam Var’ mottosu ile gerçeklestirecegimiz fuarimiz hem Konya sanayimizin insan kaynagi açiginin kapatilmasina büyük katki sunacak, hem de meslek lisesi ögrencilerimizin ve mezunlarinin is bulmalarina imkan saglayacak” dedi.

Konyali sanayiciler ile meslek lisesi ögrencilerini ve mezunlarini 15-16 Mayis tarihlerinde gerçeklestirilecek Konya Mesleki Egitim Istihdam Fuari’na katilmaya davet eden Baskan Büyükegen, söyle devam etti: “Sanayicilerimizle, meslek liselerimiz arasinda istihdam köprüsü olacak bu fuarda sanayicilerimiz stantli katilim saglayacak. Meslek liselerinden gelen ögrencilerimiz ve mezunlar da CV’leri ile katilarak, firmalarimiz ile birebir görüsme firsati elde edecekler. Fuarda stant açmak isteyen sanayicilerimiz, geleceksende.org.tr internet sitemiz üzerinden basvuru yapabilirler.”
Kaynak: İHA