Kallat Açiklamasi 'Anneler Agliyorsa Dünya Gülemez'

Egitim-Bir-Sen Manisa 1 No’lu Sube Baskani ve Memur-Sen Manisa Il Temsilcisi Halil Kallat, annelerin agladigi bir dünyada kimsenin gülemeyecegini söyledi.

Kallat Açiklamasi 'Anneler Agliyorsa Dünya Gülemez'
Memur-Sen Manisa Il Temsilcisi ve Egitim Bir-Sen Manisa 1 No’lu Sube Baskani Halil Kallat Anneler Günü dolayisiyla yaptigi açiklamada, "Annelik, sefkatin, merhametin, fedakârligin en somut ifadesi olan yüce bir degerdir. Dilimiz ile aklimiz arasindaki köprüyü, duygumuzla yüregimiz arasindaki bagi, ruhumuzla bedenimiz arasindaki uyumu bize ögreten ve hissettiren onlardir. Dogumdan baslayarak bebeklik ve olgunluk evremize kadar bütün kaygi ve zahmetlerimizi çeken, bizleri besleyip büyüten annelerin hakki ödenmez. Hiçbir hesap yapmadan sevindigimizde sevinen, üzüldügümüzde üzülen, var olma ve hayat yolunda ilk ögretmenimiz, ilk kilavuzumuz annelerimiz, ilahi merhametin müsahhas temsilcisi, cefanin, vefanin, fedakârligin canli anitlaridir. Bu kutlu varliklarin sevgisine, duasina layik ve mazhar olmak en büyük seref ve kazanimdir." dedi.

"Anneler ne kadar güçlü olursa yetistirdikleri nesiller de o denli güçlü, basarili olur." diyen Kallat, "Toplum olarak ahlak ve medeniyet tasavvurumuzun ana unsuru aile, ailenin temel diregi ve dayanagi ise annedir. Dünyanin birçok yerinde terörün, savaslarin, açligin sebep oldugu aci ve ölümcül gelismelerden en fazla çocuklariyla birlikte anneler etkilenmektedir. Bugün yoksullugun da, katliamin da, savasin da, mülteci durumuna düsmenin de, ülkeyi siginmaci olarak terk etmenin de en acisini anneler çekmektedir. Adil, esit, hür olma iddiasinin bastan sona asagilik bir yalan oldugu bilinen modern devletlerin, emperyalist ülkelerin gözleri önünde, hatta onlarin destekleriyle Gazze’de süren Siyonist saldirilarda, yikim ve kiyimda da en fazla anneler ve çocuklar can vermis, can vermektedir. Annelerimizin hatirina savaslari durdurmak, hiçbirinin evlat hasretine düsmesine sebep olmamak, yüreklerindeki eksiklik duygusunu ortadan kaldiracak, yoksunluga ve yoksulluga son verecek adimlari atmak, terör belasini yeryüzünden silmek, ahlaki yozlasmayla ve bagimsizlik girdaplarinda çocuklarimizin ellerimizden kayip gitmelerini önlemek, çocuk isçiligini bitirmek hepimizin ödevi ve görevi olmalidir. Tüm islerimizde ve aldigimiz kararlarda anne yüregini hesaba katmak sorumlulugumuz olmalidir. Annelerin gözlerindeki hüzün veya sevinç toplumun en belirgin moral göstergesidir. Anneler güldügü zaman dünya güler. Annelerin agladigi bir dünya gülemez. Bu sebeple, aileyi koruyan, güçlendiren düzenlemelerin milletin huzurunun ve basarimizin teminati olacagini savunuyor, bu yöndeki her çabayi destekliyoruz." seklinde konustu.

Egitim-Bir-Sen olarak, insanliga müjde olacak yeni bir medeniyet idealinin, annelerin dualari, insanliga asiladiklari duygulari, gelecege hazirlayan maharetli elleriyle insa edilebilecegine inandiklarini belirterek, "Bize sefkatiyle yön, destegiyle güç veren tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, kendilerine saglik ve mutluluk diliyor, sükranlarimizi sunuyoruz." dedi.

Kaynak: İHA