Kadir Özübek, Iletisim Bilimleri Fakültesi Ögrencileriyle Bulustu

Federal Film Akademisi kurucusu oyuncu, seslendirmen ve dublaj sanatçisi Kadir Özübek, Anadolu Üniversitesi Iletisim Bilimleri Fakültesi (IBF) ögrencileriyle bir araya geldi.

Kadir Özübek, Iletisim Bilimleri Fakültesi Ögrencileriyle Bulustu
IBF Sener Sen Salonu’nda gerçeklestirilen söylesiye çok sayida ögretim elemani ve ögrenci katilim gösterdi. Ögr. Gör. Dr. Nebiye Özaydemir’in moderatörlügünde gerçeklesen söyleside seslendirme ve dublaj sanatçisi Kadir Özübek, kariyer yolculugunu ögrencilerle paylasirken, ögrencilerin sorularini da cevaplamayi ihmal etmedi.

“En iyi dublaj en iyi taklittir”

Seslendirme ve dublaj meslegi hakkinda bilgi ve tecrübelerini anlatan ve ögrencilerin sorularini yanitlayan Kadir Özübek, “12-13 yaslarinda Eskisehir’de radyoculuk yaparak basladim serüvenime. Bir süre sonra radyoculuktan seslendirme ve dublaj alanina kaydim. Sesimin seslendirme ve dublaj için çok uygun oldugunu çok erken yasta fark ettim ve hayatimi sesimden kazandim. Seslendirme ve dublaj isinin sadece ses ile yapildigini düsünüyordum ancak yanilmisim, her sey duymakla basliyor. Meslegime basladigimdan bugüne Testere, Freddy Krueger, Ayi Yogi, Kas Adam, Buz Krali gibi karakterleri seslendirerek 85 bin rolü geride biraktim. Ülkemiz seslendirme ve dublaj konusunda çok yetenekli bir ülke. Bu meslegi yapmak isteyenler seslendirme ve dublaj üzerine kurulmus akademilerde egitim görüp, sektörde sanslarini arayabilirler. Temelde konusma bozuklugu olmayan herkes bu meslegi yapabilir. Seslendirdiginiz karakterle empati kurmaniz ve karakterden çikan bütün sesleri es zamanli olarak çevirme yeteneginizin olmasi çok önemli. En iyi dublaj en iyi taklittir. Iyi bir dublajin ortaya çikmasi için iyi bir çevirinin, iyi bir dublaj sanatçisinin ve yine iyi bir yönetmenin olmasi gerekiyor. Genç arkadaslarimiza tavsiyem, süphe duydugunuz seyleri terk edin ve hayatinizin keyfini çikarin. Hayal ettiginiz her seyin gerçeklesecegine inanin” ifadelerine yer verdi.

Söylesi, toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA