Glutensiz Kafe'den Vatandaslar Memnun

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen insan ve saglik odakli sosyal sorumluluk projesi olan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde örnek gösterilen Glütensiz Kafe, ilgi odagi olmaya devam ediyor. Çölyak rahatsizligi olan ve glütensiz beslenmeyi tercih eden vatandaslar, Glütensiz Kafe’den çok memnun olduklarini ifade ettiler.

Glutensiz Kafe'den Vatandaslar Memnun
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayin Bayar Özsoy, Dünya Çölyak Günü dolayisiyla Çölyak hastaliginin farkindaligini artirmak ve glütensiz yasami desteklemek adina Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin çölyak hastalarina yönelik sunmus olduklari hizmetleri dile getirdi. Milletvekili Özsoy, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç göstermis oldugu gayret ve hassasiyet için tesekkür etti. Büyüksehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Glütensiz Kafe, her yil mayis ayinda kutlanan Dünya Çölyak Günü’nde de ilgi odagi oldu. Vatandaslar, Büyüksehir Belediyesi Glütensiz Kafe’nin Kayseri için sans oldugunu ifade ederken, Glüten Kafe’den çok memnun olduklarini belirterek, doktor olan Baskan Büyükkiliç’a tesekkürlerini dile getirdiler. Böyle bir hizmet verilmesinin Kayseri için çok önemli oldugunu dile getiren Nurgül Dogan, “Böyle bir hizmet verilmesi Kayseri için çok güzel. çölyak rahatsizligi olanlar için çok büyük avantaj tabi ki. Burada çalisanlarin güler yüzü, ilgisi ve hemen hizmet vermesi, temizligi gayet güzel. Baskanimizin çalismalari çok verimli. Bu Glütensiz Kafe çok önemli. Takdir ediyorum. Çok begeniyoruz” seklinde konustu.

Erciyes Üniversitesi’nde hemsirelik bölümünde okuyan ve 2 yil öncesinde çölyak rahatsizligi tanisi alan Merve Nur Örmüs, Glütensiz Kafe’de farkindalik olusturmak için bir araya geldiklerini ifade ederek sunlari söyledi;

“Ilk zamanlar ürünleri bulma konusunda zor zamanlarim oldu. Ayrica sosyallesme konusunda da bunu yasiyoruz. Arkadaslarimizla bir kafeye gittigimizde bulamiyorduk. Sonra Glütensiz Kafe’yi ögrendik. Sonra biz kendimizi hep Glütensiz Kafe’de bulduk zaten. Bugün de 9 Mayis Dünya Çölyak Günü. Bunun için Glütensiz Kafe’de farkindalik olusturmak amaciyla bir araya geldik. Sikinti yasayan herkes buraya gelebilir. Biz burada 15 kisi toplanacagiz ve güzel bir vakit geçirecegiz” dedi.

Erciyes Üniversitesi’nde hemsirelik bölümünde okuyan Esma Su ise; “Dünya Çölyak Günü ve biz de bu farkindalik için gün yapalim dedik. Bugün çok özel bir gün bence ve çogu kiside bundan muzdarip. Gün geçtikçe sayisi artiyor. Kayseri’de 3 yildir Glütensiz Kafe var. Bu sehir için büyük bir arti” diye konustu.

Üniversite ögrencisi olan Kadir Aydogdu da Çölyak Farkindalik Günü için toplandiklarini ve böyle bir tesis oldugu için Baskan Büyükkiliç’a tesekkürlerini iletti. Aydogdu, söyle konustu;

“9 Mayis Çölyak Farkindalik günü için bugün burada toplandik. Kayseri’de böyle bir imkân olmasi çok iyi. Çünkü Çölyak rahatsizligi olan hastalar da normal kafelere gidemiyor. Burada bu rahatsizligi yasayanlar için her sey var. Büyüksehir Belediye Baskanimiza böyle bir imkân sundugu için tesekkür ediyoruz”
Kaynak: İHA