Filistin'de Hayatini Kaybeden Kadinlara 'Anneler Günü'nde Destek

DÜZCE – Düzce’de Filistin’de yapilan zulme dikkat çekmek isteyen kadin, sehir meydaninda savasta hayatini kaybeden hemcinslerini temsilen koydugu ayakkabilarin içine karanfil birakarak farkindalik olusturdu.

Filistin'de Hayatini Kaybeden Kadinlara 'Anneler Günü'nde Destek
Anneler Günü bütün dünyada, Türkiye’de çesitli etkinliklerle kutlanirken Düzce’de Özge Yalin Yilmaz isimli genç kadin, Israil’in Filistin’e uyguladigi zulme dikkat çekmek adina farkindalik çalismasi yapti. Bu çerçevede 15 Temmuz Parki’na gelen Yilmaz, savasta hayatini kaybeden hemcinslerini temsilen koydugu ayakkabilarin içine karanfil birakti. Yilmaz, meydana koydugu ‘Filistin’de anneler kan agliyor’, ‘Anne olmak hiç bu kadar zor olmamisti’, ‘Daha kaç annenin yüregi yanacak’, ‘Cennet annelerin ayaklari altindadir’, ‘Filistin’de kan ve barut kokusu son bulsun, çocuklar annesiz kalmasin’ yazili pankartlarla yaptigi çalismada vatandaslardan büyük ilgi gördü.

“Daha kaç çocugun annesiz kalmasi gerekiyor”

Anneler gününde farkindalik çalismasina imza atan Özge Yalin Yilmaz, “Gazze’de ölenlerin yüzde 70’i kadin ve çocuk. Biz bu anneler gününe içimiz buruk giriyoruz. Daha kaç çocugun annesiz kalmasi gerekiyor ya da kaç annenin çocugunu kaybetmesi gerekiyor bilmiyorum ama bu savasin artik durmasi gerektigini düsünüyorum. Annelerimiz daha fazla aglamasinlar, üzülmesinler. Ayakkabilar Gazze’de ölen annelerimizi temsil ediyor” dedi.

Kaynak: İHA