Bursa AB Bilgi Merkezi'nden 'Blockchain Teknolojisi' Etkinligi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) çatisi altinda faaliyet gösteren Bursa AB Bilgi Merkezi, günümüzde hizla gelisen Blockchain teknolojilerine yönelik önemli bir etkinlige imza atti.

Bursa AB Bilgi Merkezi'nden 'Blockchain Teknolojisi' Etkinligi
Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu’nun finansal destegi ile uygulanmakta olan, Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Agi’nin desteklenmesi projesi kapsaminda 1997 yilindan bu yana BTSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa AB Bilgi Merkezi farkindalik çalismalarini sürdürüyor. Bursa AB Bilgi Merkezi tarafindan düzenlenen ‘Blockchain Teknolojilerinin Endüstriyel Kullanimi’ programi BTSO Ana Hizmet Binasi’nda düzenlendi.

Programin açilisinda konusan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, dünyanin tarihinde hiç olmadigi kadar büyük bir hizla dönüstügünü söyledi.

Bu süreçte ekonominin de kabuk degistirdigini kaydeden Batmaz, “Teknolojik devrimlerin en önemli özelligi çok hizli bir sekilde gerçeklesme egilimidir. Internet kullanimi bunun en çarpici örnegidir” dedi.

Son 22 yildir Avrupa Birligi fonlu arastirma ve gelistirme projeleri yaptiklarini belirten TAGES CEO’su Leyla Arsan, AB’nin Blockchain teknolojiyle alakali yürüttügü bir AR-GE fonu oldugunu belirtti.

Arsan sözlerini su sekilde sürdürdü:

“AB’nin en önemli iki basligi var. Bunlardan birini regülasyonlar, standartlar digerini ise etki olusturmaktadir. Topluma fayda saglayacak, etki olusturacak ve herkesin ayni düzeyde gelisimini saglayacak sekilde standartlar, regülasyonlar gelistirerek Blockchain ile ilgili projeler gelistiriliyor. Bu hedef dogrultusunda müthis bir AR GE ve inovasyon fonu var.”

Program, sunumlarin ardindan soru cevap bölümüyle birlikte sona erdi.
Kaynak: İHA