Bisikletli Üniversite Ögrencisinin Hayatini Kaybettigi Kazanin Görgü Tanigi Açiklamasi 'Hiçbir Sekilde Yola Çikmamistik'

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde, 11. Yesilay Bisiklet Turu’na katilmak için antrenman yaparken kamyonet çarpmasi sonucu 23 yasindaki üniversite ögrencisi Zeliha Günes, hayatini kaybetti. Sorusturmanin sürdügü kazanin görgü tanigi E.A., verdigi ifadede, “Hiçbir sekilde yola çikmamistik. Kamyonet sürücüsü kazadan sonra yavasladi. Duracagini sandim. Bisikletimi biraktiktan sonra basimi kaldirdigimda kamyonet sürücüsünün olay yerinden uzaklastigini gördüm. Olay yerinde bulunan bir motosikletli korna çalinca sahis durdu" dedi.

Bisikletli Üniversite Ögrencisinin Hayatini Kaybettigi Kazanin Görgü Tanigi Açiklamasi 'Hiçbir Sekilde Yola Çikmamistik'
Kaza, 28 Nisan’da saat 19.00 siralarinda ilçeye bagli Kocadere köyü yakinlarinda meydana geldi. S.Ç. yönetimindeki 17 UR 284 plakali kamyonet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararasi Iliskiler Bölümü ögrencisi Zeliha Günes’in kullandigi bisiklete çarpti. Çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine gelen ambulansla Eceabat Devlet Hastanesi’ne kaldirilan Günes, tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Kazanin ardindan kamyonet sürücüsü S.Ç., jandarma tarafindan gözaltina alindi. Sürücü S.Ç., islemlerinin ardindan sevk edildigi mahkemede adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Talihsiz olayin ardindan yapilan arastirmalarda, Zeliha Günes’in 5 Mayis tarihinde gerçeklestirilecek olan Geleneksel Yesilay Bisiklet Turu’na katilmak için antrenman yaptigi belirlendi.

‘Bisikletin gidonuna kamyonetin kasasi çarpti’

Kaza ile ilgili baslatilan sorusturma devam ederken, kazanin görgü tanigi E.A., savcilikta verdigi ifadesinde, “Olay günü Zeliha’yla birlikte bisiklet sürmek amaciyla Eceabat tarafina geçmistik. Sapakta mola verdikten sonra yolumuza devam etmek amaciyla ana yola çiktik. Zeliha önde gidiyordu. Ben de birkaç teker arkasindan artçi olarak bisiklet kullaniyordum. 20-30 metre gittikten sonra yanimda süratli bir sekilde kamyonet geçti. Kamyonetin rüzgarindan etkilendim ancak bisikletin hakimiyetini kaybetmedim. Benimle ayni hizada bisiklet kullanan Zeliha’nin kullandigi bisikletin gidonuna kamyonetin kasasi çarpti. Zeliha yere düstü" seklinde konustu.

‘Hiçbir sekilde yola çikmamistik’

Olay sirasinda yol çizgisinin iç tarafinda olduklarini ifade eden E.A., "Hiçbir sekilde yola çikmamistik. Kamyonet sürücüsü kazadan sonra yavasladi. Duracagini sandim. Bisikletimi biraktiktan sonra basimi kaldirdigimda kamyonet sürücüsünün olay yerinden uzaklastigini gördüm. Olay yerinde bulunan bir motosikletli korna çalinca sahis durdu" dedi.

‘Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir cezayi almasi için hukuki süreci baslattik’

Adalet istedigini belirten Zeliha Günes’in annesi Gülsüm Günes ise, "Ailemize, hayatimizin en kara gününü yasatan sürücünün serbest birakilmasi acimizi bir kat daha daglamistir. 23 yasinda, hayatinin baharinda gencecik bir fidan olan, güler yüzlü melegim Zeliha’mizin umutlarini, hayallerini, gelecegini, hayatini yok eden bu kisinin tüm Türkiye’ye örnek olacak bir cezayi almasi için hukuki süreci baslattik" diye konustu.

Kaynak: İHA