Anaokullu Motokrosçu Uras Alp, Yarislarda Sampiyonluk Kovaliyor

Yalova’da erken yaslarda bisiklet sürmeyi ögrenmesinin üzerine motokros sporuna yönlendirilen 6 yasindaki anasinifi ögrencisi Uras Alp Isler, katildigi profesyonel yarislarda sampiyonluk kovaliyor.

Anaokullu Motokrosçu Uras Alp, Yarislarda Sampiyonluk Kovaliyor
1 yasinda yürümeye, 2 yasinda denge bisikletine binerek sürmeye baslayan Uras Alp, 4 yasinda da tek basina ustaca bisiklet sürmeye basladi.

Uras’taki bu yetenegi fark eden babasi, çocugunu motor sporlarina yönlendirdi. Kocaeli’nde bulunan bir kulüpte 5 yasinda motokros sporuna baslayan Uras Alp, geçtigimiz yil 2 yarismada boy gösterdi.

Bu sezon yarislarinda iddiali sekilde hazirlanan Uras Alp Isler, kendinin 2 kat agirligindaki 50 kiloluk motorla çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Uras’in babasi Alper Isler, çocugunun bu yönde yetenekli oldugunu gözlemlediklerini belirterek, "Uras’in erken yaslarda bisiklet sürmeye baslamasi, motosiklete devamina neden oldu. Motosikleti bir deneyimlemek istedik ve deneyimledik. Motosiklete de basarili olunca yarislara katilmaya karar verdik. Bu geçen sezon mevsimsel nedenlerden dolayi 2 yarisa katilabildik. Bu yil yeni bir sezon basliyor. 19 mayista Afyonkarahirsar’dayiz. Iyi yarisiyoruz ama tek eksigimiz var, parkurumuz yok. Yalova’da parkur problemimiz var. Ona ragmen çalismalara devam ediyoruz. Insallah Yalova’yi iyi bir sekilde temsil edecegimizi düsünüyoruz" dedi.



"Motor sürmek tehlikeli degil, ekipman kullanmadan binmek tehlikeli"

Uras’in çok istekli olduguna deginen Isler, çocugunun basarili olacagina inançlarinin tam oldugunu söyledi.

Motor sporlarinin maliyetli bir spor dali oldugunu kaydeden Isler, çocugun gelisimi adina ise çok faydali oldugunu anlatti. Motor sürmenin tehlikeli olmadigina vurgu yapan Alper Isler, "Motor kullanmayan çocuklardan daha farkli reaksiyonlar alabiliyoruz Uras’ta. Motor sürmek tehlikeli degil. Ekipmansiz motora binmek ve bu isi amatörce yapmak, kask, ekipman kullanmadan binmek tehlikeli. Trafikte kullanmak çok tehlikeli. Parkurda, hocalarla, bu isi bilen insanlarla yapmak kesinlikle tehlikeli degil, çok fazla da güvenli. Motor sporlarinda motokros baslangiç kismi, temel kismi. Motokrostan sonra kendi düsünceleriyle ne yapmak istedigine karar verecek" ifadelerini kullandi.

Minik motor sporcusu Uras Alp Isler ise Afyon’da dereceye girmek istedigini kaydetti.

Yalova’da parkurunun olmamasindan dolayi zorluk çektigini söyleyen Uras Alp, "Keske Yalova’da parkur olsaydi, insanlar cadde sürmeseydi, parkurda sürseydi. Yalova Türkiye birincisi olurdu" dedi.

Minik motokrosçu koruyucu ekipmanlarinin önemine vurgu yapti.
Kaynak: İHA