Alkolden Ehliyetine El Konuldu, 'Nasil Yapacagiz?' Diye Polise Sordu

Aksaray’da direksiyon basina alkollü geçen sürücü polislere yakalanip ehliyetine el konulunca adeta hayrete düserek, “Nasil yapacagiz?” diye polis memuruna gülerek sordu. 1.02 promil alkollü çikmasina ragmen “Bir bira içtim” diyen sürücüye 6 bin 439 TL para cezasi kesilerek ehliyetine 6 ay el konuldu.

Alkolden Ehliyetine El Konuldu, 'Nasil Yapacagiz?' Diye Polise Sordu
Olay, Kurtulus Mahallesi Kurtulus Caddesi üzerinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde gece yarisi bekçilerle birlikte uygulama yapan Il Emniyet Müdürlügü Asayis ve Trafik Subesi ekipleri süphe üzerine 68 HK 292 plakali hafif ticari araci durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen T.G. (40) isimli sürücünün tedirgin hal ve hareketlerinden alkollü olabilecegi süphesine kapilan trafik polisleri sürücüyü alkol kontrolünden geçirdi. Alkol muayenesinden geçirilecegini anlayan sürücü “1 bira içtim, devami da olmayacakti yani” diye muayeneden kurtulmak isterken, alkol metreye üflemesiyle 1.02 promil alkollü oldugu tespit edildi. Ceza islemleri için polis otosu basina alinan alkollü sürücüye polis memurlari tarafindan bilgiler verildi.

Polis memurunun, “Ehliyetinize 6 ay el konuldu. Bu süre zarfinda araç kullanmayin” demesi üzerine adeta soka giren alkollü sürücü ilginç bir cevap vererek, “Amirim ama ben esnafim. Nasil yapacagiz?” diye sordu. Ceza ve ehliyetine el konulmasindan kurtulmak isteyen sürücü polis memurlarina uzun süre dil dökerken, “Vallahi ilk defa böyle bir sey basima geliyor yemin ederim. Vallahi mahvoluruz amirim yapmayin gözünüzü seveyim” dedi.

Alkollü sürücüye yasal sinirin üzerinde alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezasi kesilirken ehliyetine ise 6 ay süreyle el konuldu. Araç sürücünün bir yakinina teslim edildi. Alkollü sürücü ise ifadesi alinmak üzere polis merkezine götürüldü.
Kaynak: İHA