Afganistan'da Selde Can Kaybi 344'E Yükseldi

Afganistan’in farkli vilayetlerinde siddetli yagislarin yol açtigi sel felaketinde can kaybi 344’e yükseldi.

Afganistan’in Takhar, Baghlan, Ghor, Herat ve Badakhshan vilayetlerinde etkili olan yogun yagislar, seli beraberinde getirdi. Can kayiplari artmaya devam ederken ülke genelinde hayatini kaybedenlerinin sayisinin 344’e yükseldigi aktarildi. Takhar’da 20, Ghor’da 7, Badakhshan’da 2 ve Baghlan’da 315 kisinin hayatini kaybetmesi sonucu can kaybinin 344’e yükseldigi kaydedildi.

Baghlan’da 315 kisi öldü

Çok sayida yerlesim yeri sular altinda kaldi. Afganistan Mülteciler ve Geri Dönüs Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Baghlan vilayetini vuran sel sonucu 315 kisinin hayatini kaybettigi in 630 kisinin ise yaralandigi kaydedildi. Açiklamada 665 evin tamamen yikildigi ya da hasar gördügünü, bin büyükbas hayvanin da kayboldugu aktarilirken can kaybinin artmasindan endise edildigi belirtildi. Baghlan Eyaleti Sözcüsü Molla Alam Majidi, sel nedeniyle 20 bin dönümden fazla tarim arazisinin ise tamamen yok oldugunu duyurdu.

Öte yandan, Londra Merkezli Save The Children Fund’un (Çocuklari Kurtarin Vakfi) tarafindan çocuklarin ve ailelerin güvenligi için Baghlan’a saglik ekiplerinin gönderildigi açiklandi.
Kaynak: İHA