Nemrut Kalderasi'na Ziyaretçi Akini

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde henüz kardan dolayi yolu açilmayan Nemrut Krater Gölü, mayis ayinda da yerli ve yabanci turistlere ev sahipligi yapiyor.

Nemrut Kalderasi'na Ziyaretçi Akini
Türkiye’nin en büyük krater gölü özelligine sahip Nemrut Krater Gölü, çevresindeki dogal güzellikleriyle de yilin her döneminde kent sakinlerinin ve ziyaretçilerin gezdigi yerlerin basinda geliyor. Henüz kardan dolayi yolu açilmayan Nemrut’a gelen turistler, dogaseverler ve fotograf tutkunlari, hem dogayla iç içe zaman geçirme firsati buluyor hem de ortaya çikan manzarayi görüntülüyor.

Kardan dolayi göllere inemedigini söyleyen Fehmi Yildirim, “Nemrut Krater Gölü’nü ziyarete geldim. Mayis ayinda olmamiza ragmen halen Nemrut Krater Gölü’nün kardan dolayi yolu kapali. Vatandaslarimizin bu doga harikasi yeri gelip görmesini istiyoruz” dedi.

Kalderayla birlikte fotograflar çektiklerini söyleyen Ali Akarsu, “Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderasina geldik. Burada görsel güzellikleri gördük. Nemrut Kalderasi gerçekten hem dogasi olarak hem de yapi olarak çok güzel bir yer. Burada arkadaslarimizla fotograflar çektik” dedi.

Kaynak: İHA