KBÜ'de 'Ikinci Dili Gelistirme' Etkinligi Ile Yabanci Dilde Pratik Imkani Sunuluyor

Karabük Üniversitesi TÖMER (Türkçe Ögretimi Uygulama ve Arastirma Merkezi) Kafe’de “Ikinci Dili Gelistirme” etkinligi düzenleniyor.

KBÜ'de 'Ikinci Dili Gelistirme' Etkinligi Ile Yabanci Dilde Pratik Imkani Sunuluyor
Uluslararasi ögrencilerin Türkçe konusma becerilerini gelistirmek, Türk ögrencilerin, akademik ve idari personelin farkli bir dilde ilerlemesine katki sunmak amaciyla “Ikinci Dili Gelistirme” etkinligi TÖMER Kafe’de geliserek devam edecek.

Karabük Üniversitesi’ndeki tüm ögrenciler, akademik ve idari personele açik olan “Ikinci Dili Gelistirme Etkinligi”, katilimcilara farkli dillerde pratik yapma firsati ve farkli kültürden ögrencilerle kaynasma firsati sunuyor.

Ögrenci Dina Hashem Gaafar Abdullah Al-Sakkaf etkinlikle ilgili olarak Türkçesinin gelistigini belirterek “Bence bu etkinlik çok güzel. Çünkü benim Türkçem çok gelisiyor, çok iyi geliyor ve yeni insanlarla tanisiyor, sohbet ediyoruz. Baska kültürleri bilmek için çok iyi geliyor” ifadelerini kullandi.

Ögrenci Zehra Aykira karsilikli bir ögrenme sürecinden bahsederek, “TÖMER Kafe bence uluslararasi ögrenciler için hem de Türk ögrenciler için çok yararli. Burada yabanci ögrencilere Türkçe ögretiyoruz. Türkçe konusma etkinlikleri oluyor. Ayni zamanda onlar bize kendi bildigi dilleri ögretiyorlar. Rusça, Fransizca, Arapça böyle dilleri ögreniyoruz” dedi.

TÖMER Müdürü Doç. Dr. Sema Noyan etkinlikte yaptigi konusmasinda etkinligin Karabük Üniversitesi’ndeki tüm ögrenciler, akademik ve idari personele açik oldugunu belirterek, “Rektör hocamizin talimatiyla kurdugumuz TÖMER kafede uluslararasi ögrencilerimizin Türkçe konusma yeteneklerini, becerilerini gelistirme amaci güdüyorduk. Daha sonra TÖMER Kafe’de etkinliklerimizin sayisini giderek artirmaya basladik. Bu etkinliklerden biri de Ikinci Dili Gelistirme etkinligi. Bu etkinlik üniversitemizin akademik ve idari personeli dahil olmak üzere tüm ögrencilerimize açiktir” seklinde konustu.

Etkinlik çerçevesinde bir yazilim gelistireceklerini ve bir web sitesi üzerinden olusturacaklarini söyleyen Noyan, “Randevu sisteminden hem üniversitemizin akademik idari personeli hem tüm ögrencilerimiz basvuru yaparak randevularini belirtilen gün tarih ve saatlerde olusturabilecek, istedikleri ikinci dili seçebilecekler. Olusturduklari tarih ve saatte TÖMER Kafe’ye gelerek uluslararasi ögrencimizle öncelikle onlarin Türkçe yeteneklerini gelistirmek amaciyla yarim saat Türkçe diyalog kuracaklar, ikinci yarim saatte ise gelistirmek istedikleri ikinci dil, bu Ingilizce, Fransizca, Arapça, Farsça olabilir. Su an en yaygin diller bu diller ve ayrica Rusça var. Bu dillerde kendilerini gelistirmek için ikinci yarim saatte bu dili iyi bilen ögrencimizle diyalog kuracaklar. Böylece bir saatin sonunda 2 taraf da ikinci dilini gelistirmis olacak” diye konustu.



Etkinlige katilanlara katilim belgesi verilecek

Noyan, bir saatin sonunda etkinlige katilan ögrencilere, akademik ve idari personele bir katilim belgesi vereceklerini dile getirerek, “Bildiginiz üzere dili gelistirme önce diyaloga baglidir. Sadece gramer ile yetinmemek gerekiyor. Bu dogrultuda etkinligin bütün ögrencilerimize, katilmak isteyen herkese çok faydali olacagina inaniyoruz. Katilim herkese açiktir. Otomasyon sistemimiz olusana kadar birimimize bilgilerini vererek basvuru yapabilirler ve hemen ikinci dili gelistirme etkinligine dahil olabilirler” dedi.

Kaynak: İHA