Kaymakam Korkurtata Bienal Üyeleri Ile Bir Araya Geldi

Adiyaman’in Kahta ilçesinde bu yil ikincisi düzenlenecek uluslararasi 2. Kommagene Bienali jüri üyeleri, Kahta Kaymakami Selami Korkutata baskanliginda toplandi.

Kaymakam Korkurtata Bienal Üyeleri Ile Bir Araya Geldi
Kahta Kaymakami Selami Korkutata, 2. Kommagene Bienali Küratörü Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Istvan Eros ve jüri üyeleri ile bir araya geldi.

Macaristan-Türkiye 2024 Dostluk yilinda bu senenin küratörü Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi rektörü Eros Istvan yaptigi açiklamada, “Deprem felaketinin sonra yeniden dogus ihtiyacina atifta bulunarak ’Iyilesmek’ temasi ile baslayacak olan 2. Kommagene Bienal sergileri 24 Agustos tarihinde açilacak. Burada olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. 2. Kommagene Bianel’ine 41 farkli ülkeden 198 basvuru oldu. 45 proje jüri tarafindan sergilenmeye deger görüldü.

Jüride Eung Woo Lee, Kristaps Zari , Santa Zaria, Bogdan Achimescu, Varol Topaç ve Nihat Özdal gibi bir birinden degerli isimler bulunuyor” dedi.

Kahta Kaymakami Selami Korkutata ise, “Birçok medeniyete ev sahipligi yapmis olan ve dünyada esi benzeri bulunmayan Nemrut Dagi ve diger tarihi ören yerleriyle adeta medeniyetin besigi olan bölgemiz, dünyayi kiskandiracak çok büyük kültürel bir zenginlige sahip. 2. Kommagene Bienali çerçevesinde bölgemizin hem tarihini hem de dogasini güzel sanatsal etkinliklerle burada gerçeklestirecegiz. Kahta sehri, Kahta Kalesi, Nemrut Dagi, Karakus Tümülüsü, Cendere Köprüsü ve Baraj Gölü’ndeki Adalar için olusturulacak olan eserler sergilenecek” diye konustu.

Kaynak: İHA