Baskan Yetiskin Açiklamasi 'Bu Sartlari Türkiye'de Karsilayacak Bir Belediye Yok'

Efeler Belediye Baskani Anil Yetiskin, önceki belediye yönetimi tarafindan imzalanan toplu is sözlesmesinin uygulanmamasi nedeniyle yapilan is birakma eylemiyle ilgili açiklamalarda bulundu. Sözlesme sartlarini Türkiye’de karsilayacak bir belediyenin bulunmadigini ifade eden Baskan Yetiskin; “Çalisma arkadaslarimizin çok büyük bir kismi eyleme katilmadi” dedi.

Baskan Yetiskin Açiklamasi 'Bu Sartlari Türkiye'de Karsilayacak Bir Belediye Yok'


Efeler Belediyesi’nin mali bütçesi hakkinda da bilgi veren Baskan Yetiskin; “Su anda 2024 yili mali bütçemiz 1 milyar 765 milyon 952 bin TL. Söz konusu sözlesme sartlarina bagli olarak sadece Efebel ve Zeybek A.S belediye sirketlerimize kayitli bin 375 çalisma arkadasimizin maaslarinin toplami yillik bürüt 1 milyar 691 milyon 534 bin TL” ifadelerini kullandi.

“Imkansiz bir sözlesme”

Hizmet için bütçede, memurlar, kadrolu isçiler ve yapilacak hizmetler için yil boyunca sadece 62 milyon TL’nin kaldigini vurgulayan Baskan Yetiskin; “Tüm bu durumlar göz önüne alindiginda sendika temsilcisi arkadaslarimiza bu rakamlarin ödenemeyecegini ilettik. Bütçemiz ortada. Bu bütçeyle diger isçi ve memur arkadaslarimizin maaslarini da ödeyecegiz. Bu imkansiz bir talep ve imkansiz bir sözlesme” diye konustu.



“Ödenilebilir bir sözlesmeye haziriz”

Ödenilebilir bir sözlesmeyi imzalamaya hazir olduklarini hem sendika yetkililerine hem de çalisma arkadaslarina ilettiklerini sözlerine ekleyen Baskan Yetiskin; “Isçi arkadaslarimizla hiçbir sekilde para konusmadim. Biz anlasmak istiyoruz. Görüsmeleri sürdürüyoruz. Geçtigimiz Sali günü de bir görüsme yaptik ve bu hafta sonuna kadar çözüm bulmak için çalismalarimizi hizlandiracagimizi söyledik. Hafta sonunu beklemeden alinan is birakma eylemi kararina saygi duyuyoruz. Çalisma arkadaslarimizin çok büyük bir kismi eyleme katilmadi. Disaridan tasimali eylemciler getirildigini ögrendik” dedi.

Kaynak: İHA