Ögrencilerden Yaklasinca Kapagi Açilip Kapanan Akilli Çöp Kutusu

Batman’in Sason ilçesinde ortaokul ögrencilerinin yaptigi yaklasinca kapagi açilip kapanan akilli çöp kutusu görenlerin ilgisini çekti.

Ögrencilerden Yaklasinca Kapagi Açilip Kapanan Akilli Çöp Kutusu
Sason ilçesinde Yunus Emre Ortaokulu ögrencilerinin yil boyunca ögretmenleri esliginde yaptiklari teknolojik cihazlar ve resimlerin yer aldigi ’Bilisim Teknolojileri, Fen ve Resim Sergisi’ büyük ilgi gördü. Okul bahçesinde açilan sergide, ögrencilerin özenle hazirladiklari resimler, bir kismini atik materyallerden yaptiklari sensörlü cihazlar ve çesitli alanlarda gelistirdikleri proje ve çalismalar sunuldu. Sergide ögrencilerin hazirladigi 5 projenin yogun ilgi gördügünü ve gelistirilmeye müsait projeler oldugunu belirten Yunus Emre Ortaokulu Bilisim Teknolojileri ögretmeni Lokman Özkan, arduino ve robotik kodlamayi kullanarak gelecegin önemli projelerini yaptiklarini söyledi.

Özkan, "Bu gün görücüye çikardigimiz projelerimizin basinda sensörler sayesinde yaklasildiginda kapagi açilan ve ardindan tekrar kapanan akili çöp kutusu, akili otopark bariyerinin sensörleri araciligiyla araç yaklastiginda açilip kapanabilen bir bariyer yaptik. Bir baska projemiz, engelleri algilayarak yön degistiren robot yaptik. Bir diger projemiz de tarim sektöründe çiftçilerimizin önemli ölçüde islerini kolaylastiracak yagislara duyarli açilip kapanabilen çatidir. Diger projemiz de akili günes panelleri; bu projede günes panelleri herhangi bir yardim gerekmeksizin sürekli günesi takip ederek daha fazla günesten enerji alarak daha fazla yararlanmamizi saglayacak" dedi.

Kaynak: İHA