Tayvan Liderinden Türk Ekibe Özel Tesekkür

Tayvan lideri Tsai Ying Wen, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada Hualien’de yasanan depremin ardindan bölgeye yardima kosan Türk dron ekibine özel olarak tesekkür etti.

Tayvan Liderinden Türk Ekibe Özel Tesekkür
Tayvan’in dogusunda bulunan Hualien sehrinde 3 Nisan’da meydana gelen 7.4 siddetindeki depremden en çok etkilenen daglik alanlarda arama kurtarma çalismalari devam ediyor. Bölgeye yardima kosan Türk dron ekibi de 6 Nisan’da Tayvan’a gelerek Hualien’deki arama kurtarma destek vermeye basladi.

Türk ekibinin Tayvan’a ulasmasi tüm Tayvan basininda genis yer bulurken Tayvan lideri Tsai Ying Wen, sosyal hesabindan özel bir mesaj yayinlayarak Türkiye’ye tesekkür etti.

Tsai mesajinda “Türkiye’den özel bir ekip dün Tayvan’a geldi ve arama kurtarma çalismalarinda bize destek olmaya basladi.

25 yil önce Tayvan’da 921 depremi meydana geldiginde, kurtarma çalismalarina yardimci olmak için Tayvan’a gelen ilk ülke yine Türkiye olmustu. Geçen yil Türkiye’yi vuran 6 Subat depreminin ardindan Tayvan da afet yardim çalismalarina destek olmak üzere Türkiye’ye bir arama kurtarma ekibi göndermisti. Uluslararasi toplumun insani ruhunu ve Tayvan ile Türkiye arasindaki dostlugu gösteren bu iyilik gücünün devam etmesini temenni ediyorum. Tüm Türk yetkililerine ve Türk halkina kurtarma deneyimini ve profesyonel teknolojiyi bizimle paylastiklari için çok minnettarim” ifadelerini kullandi.

Depremde hayatini kaybedenlerin 13 olurken, bin 145 kisinin yaralandigi, 6 kisinin de hala kayip oldugu bildirildi.

Kaynak: İHA