Sebze Fideleri Toprakla Bulusuyor.

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde yazlik sebzelerin fidanlari toprakla bulusturulmaya baslandi.

Sebze Fideleri Toprakla Bulusuyor.
Manisa’nin Sarigöl ilçesine bagli Afsar Mahallesi’nde yazlik sebze yetistiriciligi yapan çiftçilerin hummali çalismasi basladi.

Çiftçiler yaza hazir olacak sebzelerin fidanlarini toprakla bulusturuyor. Sebze üretimi yapman çiftçi Kadir Yigittop kendisinin yetistirdigi aci-tatli biber ve domates fidelerini 10 dönümlük tarlasina dikmeye basladi.

Yillardir sebze üreticiligi yaptigini belirten Yigittop, "Sarigöl’de her yil ilk önce yazlik sebze dikimini yapmaktayim. Bu yil 10 dönümlük tarlaya 4 bin aci, 3 bin bin tatli biber ile 5 bin fidan domates dikimi için bir haftadir çalisiyoruz. Haziran ayinda insallah bibelerimiz hazir olur. Diktigimiz biber ve domateslerin ayrica ürün hasadini yil sonuna kadar da bakimi yapiliyor" dedi.

Sarigöl’de üzümcülügün yani sira yazlik sebze üretiminin de oldukça popüler oldugunu söyleyen Sarigöl Ziraat Odasi Baskani Ali Ihsan Ülgen, "Sarigöl ve çevresinde yazlik ve kislik sebze sebze üretimi yapan yapan Emcelli, Afsar Yukarikocaklar, Guneydamlari, Bahadirlar mahallesinde sebzecilik tarimi oldukça yogun. Emcelli gibi bazi mahallelerimizde de serada sebze üretimi de yapiliyor" dedi.

Kaynak: İHA