Ramazan Bayrami Öncesi Denetimler Sikilastirildi

Bilecik’te Ramazan bayrami öncesi gida isletmeleri denetlendi.

Ramazan Bayrami Öncesi Denetimler Sikilastirildi
Tarim ve Orman Il Müdürlügü gida kontrol ekiplerince halkin saglikli gidaya ulasmasini saglamak amaciyla, özellikle Ramazan Ayi içerisinde yogun olarak tüketilen ramazan pidesi, ekmek ve ekmek çesitleri, unlu mamuller ile pastacilik ürünleri üretimi yapan gida isletmelerine denetimler düzenlendi.

Ayrica ramazan kolisi adi altinda satisi yapilan ürünlerin de kontrolleri gerçeklestirildi.

Yapilan resmi kontrollerde isletmelerin, ham maddeden baslamak üzere son ürüne kadar olan üretim asamalarinin Gida Hijyeni Yönetmeliginde belirtilen; hammadde kontrolü, üretim hijyeni, zararli mücadelesi, son ürün kontrolü, personel hijyeni vb. konularinda hususlara uygunlugu kontrol edildi. Uygunsuzluk tespit edilen isletmelere eksiklikleri gidermeleri için gerekli bilgilendirmeler yapilarak süre verildi.

Bilecik’te ki denetimler gerek 174 Alo Gida Hatti, Cimer sikayetleri dogrultusunda, gerekse rutin olarak yapilan riske dayali denetim kapsaminda gerçeklestiriliyor.

Halkin huzurlu ve saglikli bir ramazan ayi ve bayrami geçirmesi amaciyla resmi kontroller tüm gida üretim, satis ve toplu tüketim isletmelerinde devam ediyor.
Kaynak: İHA