Evci Köyünde Geleneksel Iftar Yemegi

Çorum’un Bogazkale ilçesine bagli Evci köyünde, çeyrek asirdir sürdürülen geleneksel iftar yemegi, bu yil da gerçeklestirildi. Evci eski Belediyesi Baskani Mustafa Sariyüce tarafindan her yil düzenlenen iftar yemegi, Evci köy konaginda yapildi.

Evci Köyünde Geleneksel Iftar Yemegi
Iftar yemegine, Evci ve çevre köylerin yani sira Bogazkale ve Sungurlu’dan çok sayida davetli katildi.

Mustafa Sariyüce, misafirlerini kapida karsilayarak yakindan ilgilendi.

Iftar programinda, birlik ve beraberligin pekismesi için bu tür yemeklerin önemine deginen Mustafa Sariyüce, "Ramazan ayi birlik beraberlik ayidir, yardimlasma dayanisma ayidir. Insanlar arasinda toplumsal dengenin saglandigi bu müstesna günler, zengin ile fakir arasinda bir köprü kuruldugu degerli zamanlardir. Karsilikli hosgörünün, güvenin, dayanismanin ve yardimlasmanin oldugu yerde huzur vardir, baris vardir. Toplum olarak bizi biz yapan güzel degerlerimiz ve geleneklerimiz ramazan ayinda yenilenir ve kuvvetlenir" seklinde konustu.

Dost ve arkadaslarla birlikte iftar açmanin mutluluk verici oldugunu ve bu durumun ayni zamanda büyük bir minnet olduguna dikkat çeken Sariyüce, "Tasralarda dostluklar, arkadasliklar ve komsuluklar daha samimi ve içten oluyor. Biz de bu samimiyetin devami için geleneksel iftar yemegini düzenledik. Yemegimize katilan konuklarimiza çok tesekkür ediyor, hayirli ramazanlar diliyorum" dedi.

Geleneksel iftar yemegi, komsuluk iliskilerinin güçlendirilmesine ve bir arada olmanin önemine dikkat çekerek, bölge halkinin bir araya gelmesine vesile oldu.

Iftar programi sonrasi Evci Köy Cami’nde mevlit okutuldu. Camiyi dolduran vatandaslara, namaz çikisinda helva ikraminda bulunuldu.
Kaynak: İHA