Dev Firmalarin Biri Turuncu Duman Saldi, Digeri Ise Simsiyah

Kocaeli’nin Dilovasi ilçesinde üretim yapan iki büyük firmanin bacasindan çikan duman korkuttu. Bir fabrika çevreye turuncu duman salarken, digeri ise simsiyah duman atti.

Dev Firmalarin Biri Turuncu Duman Saldi, Digeri Ise Simsiyah
Dilovasi ilçesinde bulunan Makine Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu EAE Elektronik firmasina ait fabrikanin bacasindan turuncu duman gökyüzüne karisti. O anlar kameralar tarafindan saniye saniye görüntülendi. Dumani görüntüleyen vatandas, "Bir fabrikadan degisik bir duman çikiyor su anda, asit olabilir" ifadelerini kullandi.

Bir diger olay ise Dilovasi Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Çolakoglu grubuna ait Çolakoglu Metalurji A.S. firmasinda yasandi. Fabrikanin bacasindan çikan simsiyah duman korkuttu. Bazi vatandaslar o anlari anbean kaydetti.

Bir vatandas, "Üzücü, hiç istemedigimiz görüntüler” sözleriyle o anlari görüntüledi.

Konuyla ilgili açiklama yapan Dilovasi Ekoloji Ve Saglik Dernegi Baskani Ismail Sami, "Dün o facia yasandi. Havaya turuncu renkte kimyasal madde sizdi. Bu uçucu bir madde, canlilara da zarar vermistir. Burada yüzlerce kimyasal tank var. Haddaneler ile içe geçmis durumdalar. Su an beyaz dumanlar var ama bunlar siyah duman da atiyor. Biz bir an önce bunlara bir çözüm bulunmasini istiyoruz" dedi.

Her iki görüntü ile ilgili Kocaeli Valiligi Çevre Sehircilik Il Müdürlügü yetkilileri inceleme baslatti.
Kaynak: İHA