Baskan Tugay 2'Nci Izmir Otizm Yürüyüsü'ne Katildi

2. Izmir Otizm Yürüyüsü’ne katilan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, ilçe belediyeleri ile birlikte otizm konusunda farkindalik olusturmak için çalisacaklarini ve sorunlara çözüm üreteceklerini belirtti. Baskan Tugay, "Otizmli bireylerin üretime ve kent yasamina katilmalari için elimizden geleni yapacagiz" dedi.

Baskan Tugay 2'Nci Izmir Otizm Yürüyüsü'ne Katildi
Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, otizmli bireylerin yasadigi sorunlara dikkat çekmek amaciyla KEDI Otizm Dernegi (Kabul, Esitlik, Dahil Olma, Istihdam) tarafindan düzenlenen 2. Izmir Otizm Yürüyüsü’ne katildi.

Alsancak Gündogdu Meydani’nda baslayan yürüyüse Konak Belediye Baskani Nilüfer Çinarli Mutlu, Bayrakli Belediye Baskani Irfan Önal ile otizmli bireyler ve aileleri katildi.

Programda yurttaslar yasadiklari sorunlara dikkat çekmek için üzerinde “Otizmliler de çalisabilir, istihdam et”, “Farkliliklar yasamin rengidir”, “Beni anlayin istiyorum”, “Otizm hayata farkli açidan bakmaktir”, “Beni övme haklarimi ver” yazili dövizler tasindi.

“Üzerimize düseni yapmaya haziriz”

Farkindalik yürüyüsü Alsancak Kibris Sehitleri Caddesi üzerinde bulunan Türkan Saylan Kültür Sanat Merkezi önünde son buldu. Burada konusan Baskan Cemil Tugay, özel çocuklar için gerekli çalismalari hayata geçireceklerini söyledi.

Tugay, “Bu çocuklarimizi kazanmak istiyoruz. Bunun için üzerimize düseni yapmaya haziriz. Çocuklari çok seviyorum. Hepiniz benim için çok degerlisiniz. Otizmliler egitim alarak topluma adapte edilebilir. Evlerinde kapali kaliyorlar. Bu büyük bir haksizlik. Onlarin üretime katilmalari için elimizden geleni yapacagiz. Bu yolda aktif sekilde çalisacagim. Toplumumuzdaki tüm bireylerin de bu konuda farkindalik sahibi olmalarini istiyorum” dedi.



“Çocuklarimizi kent yasami içinde görmek istiyoruz”

Izmir’i otizmli bireyleri düsünerek tasarlamanin önemine dikkat çeken Cemil Tugay, “Tüm toplumun özel bireylerin farkinda olmasi, yasadiklari sorunlarin çözüme kavusmasi için bizimle birlikte çalismasi, harekete geçmesi gerekiyor. Bu küçümsenmemesi gereken bir konu. Izmir Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile otizm konusunda farkindalik olusturmak için çalisacagiz ve sorunlara çözümler üretecegiz. Onlari kent yasaminin içinde görmek istiyoruz. Çocuklarimiz çok temiz, çok saf. Onlari seviyoruz. Bunun için üstümüze düseni yapacagiz” dedi.



“Yeni dönem için umut verdiniz”

KEDI Otizm Dernegi Baskani Serap Dikmen Ahmetoglu da etkinlige katilan belediye baskanlarina tesekkür ederek, sunlari söyledi: “Bugün burada olmaniz, bizim yeni döneme umutla baslamamiza neden oldu. Bize verdiginiz bu umut için size tesekkür ediyorum. Belediyelerin imkanlari ölçüsünde yapabilecekleri birçok çalisma var. Birlikte çalisabilmek çok önemli. Sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket ederek birçok güzel çalismayi hayata geçirebiliriz.”

Özel çocuklar konser verdi

Otizmli çocuklarin aileleri de çocuklari ile ilgili kaygilarini dile getirdi. Çocuklarinin istihdama katilmalari, spor ve sanat, egitim alaninda gelisimlerinin desteklenmesini istedi. Program, otizmli bireylerin verdigi mini bir konserle son buldu. Katilimcilar hep birlikte “Güzel günler görecegiz çocuklar” adli sarkiyi seslendirdi, Baskan Tugay da sarkilara eslik etti.
Kaynak: İHA