Baki Ersoy Açiklamasi 'Hakli Olarak Tepki Göstermemizin Ne Kadar Yerinde Oldugunu Çikan Kararlar Ile Anliyoruz'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy; yenilenecek olan Pinarbasi seçimleri ile ilgili olarak; "Kazandigimiz bir seçimin masada bir takim hukuksuzluklar, haksizliklar ve hirsizliklar ile kaybettirilmeye çalisilmasina hakli olarak tepki göstermemizin ne kadar yerinde oldugunu çikan kararlar ile anliyor ve kamuoyunun taktirine sunuyorum" dedi.

Baki Ersoy Açiklamasi 'Hakli Olarak Tepki Göstermemizin Ne Kadar Yerinde Oldugunu Çikan Kararlar Ile Anliyoruz'
Kayseri’nin Pinarbasi ilçesinde yenilenecek olan seçimlerle ilgili degerlendirmelerde bulunan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy; 2 Haziran’da yapilacak olan seçimlerin huzur içerisinde sonuçlanmasi için kararli olduklarini belirtti.

Ersoy; "Kayseri’mizin güzide ilçelerinden Pinarbasi’mizda 31 Mart 2024 tarihinde yapilan Mahalli Idareler seçimlerinin, 2 Haziran 2024 tarihinde yenilenmesine karar verilmistir. Demokrasinin saglikli islemesi için yaptigimiz itirazlarin sonuç vermesi, hukukun üstünlügü ve milli iradenin saglikli tecelli etmesi için süphesiz çok degerlidir. Kaldi ki yaptigimiz itirazlarimizda Ilçe Seçim Kurulu’ndaki 7 üyenin 6’si (CHP temsilcisi hariç) Il Seçim Kurulu’nda 3 üyenin 3’ü, Yüksek Seçim Kurulu’nda 11 üyenin tamami oy birligi ile seçimlerde usulsüzlük oldugu kanaatine varmis ve maddi, somut deliller ve belgeler ile karar vermislerdir. Kazandigimiz bir seçimin masada bir takim hukuksuzluklar, haksizliklar ve hirsizliklar ile kaybettirilmeye çalisilmasina hakli olarak tepki göstermemizin ne kadar yerinde oldugunu çikan kararlar ile anliyor ve kamuoyunun taktirine sunuyorum. Bazi CHP’lilerin ’Siyasi baskilar ile seçimi iptal ettirdiler’ açiklamasini da bu kadar net hukuk kararlarina saygisizlik ve akil tutulmasi olarak degerlendiriyorum. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur Ittifaki olarak 2 Haziran seçimlerinin huzurlu bir sekilde gerçeklesmesi, memleketimizin, milletimizin dirligi ve birligi içerisinde sürecin sonuçlanmasi hususunda gayret gösterme noktasinda kararliyiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA