Fethiye'de Kadin Muhtar Sayisi 3'E Yükseldi

Mugla’nin Fethiye ilçesine bagli 41 mahallede 15 muhtarlikta degisim yasanirken, ilçe genelinde bir olan kadin muhtar sayisi da 3’e yükseldi. Fethiye Muhtarlar Dernegi Baskani Niyazi Canözü ise "41 mahallemizin en az 10’unda kadin muhtarimizin olmasini istiyoruz” dedi.

Fethiye'de Kadin Muhtar Sayisi 3'E Yükseldi


31 Mart yerel seçimlerinde belediye baskanliklarinin yani sira muhtar adaylari da kiyasiya yaristi. Seçimin sonuçlanmasinin ardindan Fethiye’nin 41 mahallesinde toplam 15 muhtar degisti. Degisen muhtarlar arasinda ise en çok dikkat çeken 3 mahalle oldu. Inlice Mahallesi’nde Kezban Kalkan ve Karacaören Mahallesi’nde Arife Akça kadin muhtar olarak seçilirken, geçmis dönemde Fethiye’nin tek kadin muhtari olan Kesikkapi Mahalle Muhtari Süzen Tasar da tekrar güven tazeledi. Böylelikle 41 mahallede 3 kadin muhtar göreve baslamis oldu. Mazbatalarini alan kadin muhtarlar, görevlerini en titiz sekilde sürdüreceklerini söylediler. Kadinlara seslenen muhtarlar, tüm kadinlarin kendilerine güvenmeleri gerektigini ifade ederek, “Bu görevi yapmak isteyen tüm kadinlarimiza tavsiye ederiz. Çalisabilecek tüm insanlar seçime katilabilirler. Bu bir demokrasi yarisidir” dediler. Kadin Muhtarlari tebrik eden Fethiye Muhtarlar Dernegi Baskani Niyazi Canözü ise Fethiye’de en az 10 kadin muhtarin görev yapmasini istediklerini ifade etti.



"Görevi yapmak isteyen tüm kadinlarimiza tavsiye ederiz”

Kadin muhtarlar olarak örnek olmak istediklerini ifade eden Kesikkapi Mahalle Muhtari Süzen Tasar; "Mahalle sakinlerimize ve bize önem veren herkese çok tesekkür ederim. 5 yil boyunca mahallemiz için çalistik ve Kendine güvenen ve bu görevi yapmak isteyen tüm kadinlarimiza tavsiye ederiz. Çünkü öncelikle bizler kadin erkek ayrimi yapmadan iyi insan ve kötü insan ayrimi yapiyoruz. Çalisabilecek tüm insanlar seçime katilabilirler. Bu bir demokrasi yarisidir. Bizler kadin muhtar olarak bunu öne çikarabilmemiz için belediyemizden, kaymakamliktan, valilikten, büyüksehirden kisacasi tüm kurumlardan hizmetlerimizi alabilmeliyiz ki, kadinlara muhtar olarak örnek olalim. Mahallelerimiz hizmet bekliyor” dedi.



"Muhtar mi oldun Kezban Yenge? sarkisini gerçeklestirmek için buradayiz”

Inlice Mahallesi Muhtari Kezban Kalkan ise "Muhtar mi oldun Kezban yenge?’ sarkisini gerçeklestirmek için buradayiz. Basardik. Arkamda duran ve beni destekleyen herkese çok tesekkür ediyorum" diye konustu.



"Basaracagimizdan eminim"

Karacaören Mahallesi Muhtari Arife Akça da kendisini destekleyenlere tesekkür ederek "Tüm seçmenlerime, beni bu göreve layik gören herkese çok tesekkür ediyorum. Çok heyecanliyim. Insallah en iyi sekilde görevimizi yapariz. Basaracagimizdan eminim" seklinde konustu.



"En az 10 mahallemizde kadin muhtarimizin olmasini istiyoruz"

Kadin muhtarlari tebrik eden Fethiye Muhtarlar Dernegi Baskani Niyazi Canözü, "Aramiza 2 kadin arkadasimiz daha katildi.

Kendilerini tebrik ediyorum. Gerçekten onlara güveniyoruz. Insallah mahallelerine güzel hizmetler vereceklerdir. Bundan eminiz. Kendilerine hayirli ugurlu olsun. Fethiye’mizde 15 mahalle muhtarimiz degisti. Onlara da görevlerinde basarilar diliyorum. Beni sevindiren tek olay, kadinlarin katilimi oldu. Bunun daha fazla olmasini istiyoruz. En azindan 41 mahallemizin 10’unda kadin muhtarimizin olmasini istiyoruz. Gelecek seçimde yine kadin muhtarlarimizin daha fazla olacagindan eminim" dedi.

Kaynak: İHA