Kagithane Belediyesi Ilçeye 60 Bin Agaç Kazandirdi

Kagithane Belediyesi tarafindan agaçlandirma çalismalari kapsaminda ilçenin farkli bölgelerine 60 bin adet fidan ve agaç dikimi yapildi.

Kagithane Belediyesi Ilçeye 60 Bin Agaç Kazandirdi
Kagithane Belediyesi, on binlerce fidani toprakla bulustururken, 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren dogan her bebek adina bir agaç dikiyor. Agaçlara özel levhalara yazili sekilde bebeklerin isimleri veriliyor. Ayni zamanda aile hangi sokakta yasiyorsa o sokaga agaç dikiliyor. Çocuklar sokaklarinda agaçlariyla beraber büyümüs oluyorlar. Ihlamur, süs armudu, hatmi, süs kirazi, zakkum, süs erigi, manolya gibi agaçlar Kagithane Belediyesi tarafindan ilçede dogan bebekler için dikiliyor.

“Kagithane’mizde gözlerini açan her bebegimiz için bir agacimizi toprakla bulusturuyoruz”

Ilçe genelinde agaçlandirma ve yesillendirme çalismalari gerçeklestiren Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, “Kagithane Belediyesi olarak gelecek kusaklara daha yesil bir Kagithane birakmak amaciyla, doganin korunmasinin yani sira yesilin her tonunun artmasi için mücadelemize devam ediyoruz. Ayni zamanda Kagithane’mizde gözlerini açan her bebegimiz için bir agacimizi toprakla bulusturuyoruz. Çocuklarimizla beraber agaçlari da büyümüs oluyor” dedi.

Kaynak: İHA