Japonya'daki Samuray Ve Ninja Müzesi'ne Turistlerden Yogun Ilgi

Japonya’nin baskenti Tokyo’daki Samuray ve Ninja müzesi turistlerden yogun ilgi görüyor.

Japonya’nin baskenti Tokyo’nun tarihi semti Asakusa’da 2023 yili sonunda açilan Samuray ve Ninja Müzesi, kentin en popüler turistik mekanlarindan biri haline geldi. Sundugu rehberli turla Japon tarihini ve kültürünü tanitirken ayni zamanda eglenceli anlar yasatan müze, hafta sonu da ziyaretçi akinina ugradi. Bazi katilimcilar "Katana" olarak bilinen Samuray kiliçlarini kullanma deneyimini yasarken, kimileri ise "Shuriken" olarak adlandirilan Ninja yildizlari ile hedefi vurmayi denedi. Samuray ve Ninja kültürünün detaylarini ögrenen yabanci turistler, Samuray zirhlari ile fotograf çektirerek yasadiklari keyifli anlari ölümsüzlestirdi.

"Oldukça heyecan verici"

Müzede rehber olarak çalisan Akira Tomita, ziyaretçilerin geleneksel Samuray ve Ninja silahlarini kullanma deneyimini yasamaktan ve bu kültürü ögrenmekten mutluluk duydugunu ifade etti.

Japonya’yi ilk kez ziyaret eden Romanya vatandasi Luca Albescu ise müzeyi caddeden geçerken gördüklerini belirterek, "Ne söyleyecegimi bilemiyorum. Ancak, yeni bir deneyim oldugu için oldukça heyecan verici" ifadelerini kullandi. Rehberli tura katildigini ifade eden Sirbistan vatandasi Srdjan Adomovic de "Bu tarihi ve dönemin nasil baslayip sona erdigini ögrenmek oldukça keyifliydi" dedi.

Kaynak: İHA