Esenlerliler Sehir Ve Kültür Gönüllüleri Projesiyle Istanbul'u Kesfediyor

Esenler Belediyesi, Istanbul’un güzide mekanlarini tanima firsati sunan Sehir ve Kültür Gönüllüleri projesi kapsaminda Esenlerli vatandaslarla Tarihi Yarimada’ya çikarma yapti. Yedi hafta sürecek egitimin ilk haftasi, ‘sanat ve estetik’ temasiyla gerçeklesti.

Esenlerliler Sehir Ve Kültür Gönüllüleri Projesiyle Istanbul'u Kesfediyor
Esenler Belediyesi’nin düzenledigi ‘Sehir ve Kültür Gönüllüleri’ projesinin ilk haftasi geride kaldi. Sarayburnu, Gülhane ve Sultanahmet Meydanini gezen gönüllüler adeta Istanbul’un tarihine dogru bir yolculuga çikti. Gönüllüler, kendine münhasir kültür birikimiyle birçok medeniyetin izini tasiyan Istanbul’u gezerken sütunlarin sanat tarihi açisindan önemini Yazgi Kuru’dan dinledi. Günün sonunu Sultanahmet’te noktalayan gönüllüler edebiyata, Istanbul’a ve kültüre dair Yazar Dursun Gürlek ile keyifli bir sohbet gerçeklestirdi.

“Egitimi tamamlayanlar rehberlik edecek”

Projenin koordinatörlügünü yürüten Mehmet Akif Dumangöz, düzenlenen egitimi ve amacini anlatarak, “Bu yedi haftalik süreçte gönüllülerimiz belirlemis oldugumuz yedi farkli temayla ve Istanbul’un yedi güzide noktasini ziyaret ederek egitimlerini alacaklar. Egitimlerimizi basariyla tamamlayan gönüllülerimiz Esenler’de Sehir ve Kültür Gönüllüsü olmayi arzulayan diger vatandaslarimiza rehberlik edecekler” diye aktardi.

“Istanbul’a hiç turist gözüyle bakmamistim”

Sehir ve Kültür Gönüllüleri projesinde gönüllü olan Fatma Sari, “Bugün sanat ve estetik anlamda Istanbul’un birinci tepesi olan Sarayburnu’nu gezdik. Buradan da Ayasofya’ya dogru yola çiktik. Buradan beklentim Istanbul’un bize neler fisildadigini ögrenmek. Istanbul’a bu zamana kadar hiç turist gözüyle bakmamistim. Istanbul’da yasamakla Istanbul’u yasamak çok farkli. Bu projeyle yedi hafta boyunca Istanbul’u yasayacagiz” dedi.

“Tarihçilerle gezmek çok farkli”

Geziye ve ardindan sohbete katilan gönüllülerden biri olan Sultan Pekacar ise “Bugün Sarayburnu ve Ayasofya civarinda gezdik. Tarihi eserlerimiz hakkinda birçok hocamiz rehberliginde bilgilendirildik. Çok verimli bir gezi oldu. Sahsi olarak gezmekle tarihçilerle gezmek arasinda çok fark var. Geziden sonra bir saat boyunca Dursun Gürlek hocamizla Istanbul tarihi ve edebiyat alaninda çok güzel bir sohbet gerçeklestirdik. Esenler Belediyesine bu imkani sagladigi için tesekkür ederiz“ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA