Balikesir Büyüksehir'den Çocuklara 'Çevre' Egitimi

Balikesir Büyüksehir Belediyesi tarafindan hurdadan sifir atik ve iklim degisikligi egitim tirina dönüstürülen araç, okul okul gezerek çocuklara sifir atik, iklim degisikligi gibi çevre konularinda egitimler vermeye devam ediyor.

Balikesir Büyüksehir'den Çocuklara 'Çevre' Egitimi
Hurda tirin gerekli bakim, onarim ve revizyonlarini yaparak sifir atik ve iklim degisikligi egitim tirina dönüstüren Balikesir Büyüksehir Belediyesi, gelecek nesillere çevre bilinci konularinda egitim vermek ve farkindalik kazandirmak amaciyla çalisiyor. Yeniden kullanimin en güzel örneklerinden biri olan sifir atik ve iklim degisikligi egitim tiri Balikesir genelindeki okullarda ögrencilere sürdürülebilir kalkinma ilkeleri çerçevesinde; atiklarin yönetimi, iklim degisikligi, farkindalik ve uyum konularinda egitim veriyor.

Hem eglendiler hem ögrendiler

Gerçeklestirilen egitimlerin yani sira atik yönetimi, sifir atik prensipleri, iklim degisikliginin neden ve sonuçlarini temel alan egitici oyunlar ve çesitli etkinliklerle ögrenciler hem egleniyor hem de ögreniyor. Yogun ilgiyle gerçeklesen egitimlerde, çevre ve sifir atik seferberliginin gelecek nesillere temiz bir dünya birakma amacina vurgu yapiliyor.
Kaynak: İHA