Sultangazi'de Geleneksel Sokak Iftari Düzenlendi, Bin 500 Kisi Ayni Sofrada Bulustu

Sultangazi’de Cebeci Mahallesi Çanakkale Sehitleri Caddesi üzerindeki esnaf tarafindan 4. Geleneksel Sokak Iftari düzenlendi. Programa katilan bin 500 kisi ayni sofrada hep birlikte iftar açti.

Sultangazi'de Geleneksel Sokak Iftari Düzenlendi, Bin 500 Kisi Ayni Sofrada Bulustu
4 yildir düzenlenen ve her defasinda artarak devam eden sokak iftari bu yil 30 esnafin bir araya gelmesiyle gerçeklesti. Ilk olarak cadde üzerinde bulunan bir kaç esnafin bir araya gelerek aldigi kararla kurulan 300 kisilik iftar sofrasi her geçen yil büyüyerek devam etti. Son olarak ise bir araya gelen 30 esnafin tüm masraflarini karsilayarak kurduklari sokak iftarinda bin 500 kisi ayni anda oruç açti. O anlar ise dron kamerasina yansidi. Görüntülerde trafige kapatilan caddeye kurulan sofralarda bin 500 kisinin ayni anda iftar açtigi görülüyor.

Bölge esnaflarindan Kadir Koç, "Çanakkale Sehitleri Caddesi esnaflari ve degerli is adamlari olmak üzere sokakta verdigimiz iftar, geleneksel olarak 4. senemiz. Allah’in izniyle 300 kisi ile basladik 1000 kisi ile devam ediyoruz suan ise 1500 kisilik iftar veriyoruz. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun. Herkese çok tesekkür ediyorum simdiden hayirli Ramazanlar diliyorum" dedi.

Emre Emirhüseyinoglu isimli esnaf ise, "Çanakkale Sehitleri Caddesi geleneksel iftar programimiza bütün halkimiz hosgelmis. 2020 yili Ramazan ayinda basladigimiz iftar programimiza katilan, destek veren tüm komsularimiza, vatandaslarimiza herkese ayri ayri tesekkür ederim. Burada emegi geçen bir çok esnaf arkadasimizin, disaridan gelen davete katilan bütün insanlarin hepsine ayri ayri tesekkür ediyoruz" dedi.

Mahalle muhtari Ibrahim Demir ise, "31 Mart seçimlerinde Cebeci Mahallemize muhtar olarak seçildim. Bugün de burada Çanakkale Sehitleri Caddesi üzerindeki esnaflarimizin her yil tertip etmis oldugu iftar programina davetliydik. Hepsine çok tesekkür ediyorum. Bu yil 4’üncüsü düzenleniyor. Gerçekten 1500 kisilik çok yogun bir katilim ile iftarimiz oluyor. Bütün halkimiza hayirli Ramazanlar ve hayirli iftarlar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA