Bursa Gazeteciler Vakfi Genel Kurulu Yapildi

Bursa Gazeteciler Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfi Olagan Genel Kurulu, Basin Kültür Sarayi Nilüfer sahnesinde yapildi. Genel Kurula katilanlarin tamaminin oyunu alan Ahmet Emin Yilmaz bir kez daha Vakif Baskanligina seçildi.

Bursa Gazeteciler Vakfi Genel Kurulu Yapildi
Genel Kurul açilisinda gerçeklesen seçimle Divan Kurulu Baskanligina Mehmet Ali Inan, üyeliklere Tahsin Ardiç ve Burak Özgün getirildi.

Seçimlere geçilmeden önce üyelere 3 yillik çalismalari anlatan Bursa Gazeteciler Sosyal Hizmetler ve Emeklilik Vakfi Baskani Ahmet Emin Yilmaz, “Vakif Yönetim Kurulumuz, görevde bulundugu süre içerisinde üyelerimizin ve toplumun yararina faaliyetlerde bulunmus, ayrica Genel Müdürlügü talepleri dogrultusunda kararlar alarak uygulamistir.” dedi.

Vakif Yönetim Kurulu olarak sosyal yardimlara önem verdiklerini ifade eden Yilmaz, çocugu dünyaya gelen üyelere dogum yardimi, dünya evine giren üyelere evlilik yardimi, birinci derece yakinini kaybeden ihtiyaç sahibi üyelere de vefat yardimi yapildigini söyledi.

Ahmet Emin Yilmaz konusmasini söyle sürdürdü;

“Vakif Yönetim Kurulumuz, görevde bulundugu süre içerisinde kuruculari arasinda yer aldigimiz Nilüfer Akkiliç Kütüphanesi’nin tüm faaliyetlerinde etkin rol aldi. Bu dönemde Yilmaz Akkiliç Bursa Arastirmalari Yarismasi’ni sürdürmeye devam ettik. Bursa’ya iliskin arastirmalari bu yolla destekledik ve Nilüfer Belediyesi, Akkiliç Ailesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte kentimize Bursa konulu 9 yeni kitap kazandirdik. Kütüphanemizin kitap sayisinin yaklasik 50 bine ulasarak, gençlerimize, çocuklarimiza ve arastirmacilara kesintisiz hizmet vermesine destek olduk. Arastirma kültürünün desteklenip, tesvik edilmesini amaciyla çalismalarimiza devam ediyoruz. Çalismalarimiza destek olan siz degerli üyelerimize ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne içtenlikle tesekkür ediyorum.”

Ahmet Emin Yilmaz’in konusmasinin ardindan yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve bilanço okunarak oya sunuldu. Raporlar oy birligi ile kabul edildi.

Genel Kurulda daha sonra 2024 - 2027 dönemi yöneticileri su sekilde belirlendi;

Onursal Baskan: Mahmut Demirtas - Bursa Valisi

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Ahmet Emin Yilmaz, Mehmet Nuri Kolayli, Fuat Kars, Ihsan Altikardes

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Mehmet Gerçeksi, Celil Ince, Hakan Isikkent, Haci Tonak

Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Tahsin Ardiç, Murat Kuter, Teoman Alper

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Ismet Acar, Sinan Tunç, Sedef Isikkent
Kaynak: İHA