Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'Bölücü Terör Örgütüne Yönelik Övücü Ve Destekleyici Slogan Atan 89 Süpheli Gözaltina Alindi'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, “Sali günü izinsiz gösteri yürüyüsü yapan, bölücü terör örgütüne yönelik övücü ve destekleyici slogan atan 6 sehirde toplam 89 süpheli gözaltina alindi” dedi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabindan paylasim yaparak, 2 Nisan günü çesitli sehirlerde gerçeklesen olaylar sonrasinda açiklama yapti. Bakan Yerlikaya 89 süphelinin gözaltina alindigini açikladigi paylasimda, “2 Nisan 2024 Sali günü izinsiz gösteri yürüyüsü yapan, bölücü terör örgütüne yönelik övücü ve destekleyici slogan atan, güvenlik güçlerimize tasla saldiran ve uyarilara ragmen dagilmayip mukavemet gösteren; Van’da 26, Hakkari Yüksekova’da 29, Hakkari Merkez’de 9, Siirt’te 4, Batman’da 5, Sirnak’ta 10 ve Izmir’de 6 olmak üzere toplam 89 süpheli gözaltina alinmistir. Güvenlik güçlerimiz ülkemizin huzur ve güvenligi için canla basla çalismaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA