14. Nesil Excalibur G911 Gaming Laptop'un Sagladigi 9 Yeni Teknoloji

Oyun ve performans bilgisayari Excalibur, yenilenen 14. Nesil islemcisi ve NVIDIA RTX 4090 ekran kartiyla, oyunseverlere ve profesyonellere yepyeni bir deneyim sunuyor. NVIDIA’nin DLSS 3.5, Isin Izleme, Path Tracing teknolojileri ve çok daha fazlasina sahip olan Excalibur G911, gerçek hayatin dokusunu bilgisayar ekranina tasiyor. Teknoloji markasi Casper, maksimum performans ve verimlilik saglayan 14. Nesil Excalibur G911’in kullanicilara sagladigi 9 yeniligi paylasti.

14. Nesil Excalibur G911 Gaming Laptop'un Sagladigi 9 Yeni Teknoloji
Son yillarda oyun bilgisayarlari, teknolojideki hizli ilerlemelerle büyük bir dönüsüm yasadi. Bu dönüsüm, hem donanim hem de yazilim alanlarinda gerçeklesen yeniliklerle sekilleniyor. En yüksek performansa ve hiza sahip olmak isteyen oyun severleri ve profesyoneller için özel olarak tasarlanan Excalibur G911, yenilenen Intel’in 14. Nesil i9 islemcisi, NVIDIA’nin RTX 4090 serisi ve 240 Hz yenileme hiziyla etkileyici bir deneyim sunuyor. Gelistirdigi yeniliklerle dikkat çeken Excalibur G911, NVIDIA’nin DLSS 3.5, Isin Izleme, Path Tracing teknolojileri ve çok daha fazlasini barindiriyor. Excalibur G911, yenilenen gelismis özellikleriyle oyun tutkunlarina ve profesyonellere, daha gerçekçi, akici ve rekabetçi bir oyun performansi sunuyor. Türkiye’nin teknoloji markasi Casper, maksimum performans ve verimlilik saglayan 14. Nesil Excalibur G911’in kullanicilara sagladigi 9 yeniligi paylasiyor.

14.Nesil Intel Raptor Lake HX Refresh islemciler

13. Nesildeki H islemcilere göre daha yüksek TDP degerine sahip HX islemciler, performans ve verimlilik çekirdeklerinin maksimum verim optimizasyonu ile en etkili CPU performansini hedefliyor. Bu sayede yüksek performans ve güç isteyen programlarin kullaniminda gözle görülür bir performans artisi saglanabiliyor.

Dünyanin en güçlü ekran karti NVIDIA GeForce RTX 4090

NVIDIA ADA LoveLace Mimarisi ile gelistirilen RTX 4090 ekran karti, yenilenen yapay zeka destekli DLSS 3 fonksiyonlari ile desteklenerek, yüksek FPS ve yüksek grafik performansi ile güçlü bir grafik gücü sagliyor. Bu sayede iki kata kadar performans ve enerji tasarrufu sagliyor.

240 Hz’e artirilmis yenileme hizi

Yenilenen Excalibur G911, sagladigi 240 Hz yenileme hizi ile en zorlu oyunlarda dahi yüksek FPS degerlerine ulasabiliyor. Yüksek yenileme hizi ile oyunlarda daha akici hareketler ve daha hizli tepkiler verilmesini saglayan bilgisayar, bu sayede oyuncularin rekabetçi ortamlarda avantaj elde etmelerini sagliyor. Özellikle hizli tempolu oyunlarda, düsmanlarin hizlica tespit edilmesi ve tepki verilmesi gerektiginde 240 Hz yenileme hizi büyük bir fark olusturuyor.

DLSS 3.5 ile yapay zeka temelli isin olusturma

DLSS 3.5 ile birlikte gelen Isin Olusturma özelligi, oyunlarda kullanilan gürültü giderici algoritmalari yapay zeka temelli, tek bir algoritmayla degistiriyor. Bu sayede hem isin izleme kalitesi iyilesiyor hem de oyun performansi 4-5 kata kadar artiyor. Elle ayarlanan gürültü gidericilere göre daha iyi sonuçlar saglayan bu özellik, oyun deneyimini optimize ederek akici ve gerçekçi görüntülere imkan sagliyor.

Isin izleme ile gerçekçi yansima ve gölgeler

Oyunlarda fotorealistik grafikler elde etmek için kullanilan isin izleme, isigin oyun dünyasindaki hareketleri sonucu ortaya çikan efektleri, gerçege çok daha yakin bir sekilde olusturulan sanal isinlar ile izleyerek hesapliyor. Yani isik ve isik kaynakli efektler simüle edilerek, ortaya standart uygulamalara kiyasla çok daha gerçekçi gölgeler, çok daha gerçekçi yansimalar ve çok daha gerçekçi bir aydinlatma (global aydinlatma, çevresel perdeleme) çikiyor.

Detayli görüntüler olusturan Path Tracing teknolojisi

Ismini simüle edilen isinlarin, oyun dünyasinda izledikleri patikalarin takip edilmesinden alan Path Tracing, isin izlemeden farkli olarak oyunun tamamini isin izlemeyle görüntüleyebiliyor. Isigin bir yüzeye çarpmasi durumunda yansimasini veya kirilmasini simüle eden Path Tracing, sahnedeki gölgelerin, yansimalarin ve isik kaynaklarinin olusturulmasina imkan sagliyor. Bu sayede oyun tutkunlari, daha gerçekçi ve daha detayli görüntüler deneyimleyebiliyor.

Yapay zeka destekli Dynamic Boost 2.0

Yeni yapay zeka destekli Dynamic Boost 2.0, güçlü performans artisi için gerekli gücü GPU, GPU bellek ve CPU arasinda otomatik olarak iletiyor. Içerisinde bulunan yapay zeka aglari, gücü her kare için ayri ayri yönetiyor. Bu sayede Excalibur G911, oyun sirasinda ya da içerik olustururken en yüksek performans için sürekli optimize ediliyor.

Düsük enerji tüketimi saglayan Mux Switch

Yenilenen Excalibur G911’de Mux Switch teknolojisi sayesinde, yüksek grafik veya oyun performansi istenildiginde harici RTX ekran karti kullanilabiliyor. Böylece ekran kartina ihtiyaç duyulmadigi zamanlarda, islemcinin içerisinde bulunan dahili ekran kartindan destek alinabiliyor. RTX ekran karti ile islemci grafik karti arasinda hizlica geçis yapilmasini saglayan bu teknoloji sayesinde kullanicilar minimum enerji tüketimiyle, maksimum performans elde ediyor.

Profesyonellere üretkenlik saglayan NVIDIA studio

Üretici profesyonellerin ihtiyaçlarina yönelik olarak tasarlanmis bir platform olan NVIDIA Studio, üretici is akislarinda kullanilan popüler uygulamalarla entegre çalisan, yüksek performansli donanim ve optimize edilmis sürücüler sunuyor. Gerçek zamanli 3D renderlama, video düzenleme, renk düzeltme gibi üretken islemlerde kullanilabilen NVIDIA Studio, yüksek kaliteli görüntü ve video isleme yetenekleri sunuyor. Bu sayede üretken profesyoneller, is akislarini daha verimli ve hizli bir sekilde tamamlayabiliyor.
Kaynak: İHA