Atlas Okyanusu'nda Tekne Alabora Oldu Açiklamasi 50 Düzensiz Göçmen Kayip

Ispanyol basini, Kanarya Adalari’nin yaklasik 100 kilometre güneyinde Atlas Okyanusu’nda bir teknenin alabora olmasi sonucu yaklasik 50 düzensiz göçmenin kayboldugunu bildirdi.

Atlas Okyanusu’nda göçmen faciasi yasandi. Ispanyol basini, Kanarya Adalari’nin yaklasik 100 kilometre güneyinde Atlas Okyanusu’nda bir teknenin alabora olmasi sonucu yaklasik 50 düzensiz göçmenin kayboldugunu bildirdi. Haberlerde, sabah saatlerinde bölgedeki bir ticari gemiden gelen çagrinin ardindan Ispanyol kurtarma ekiplerinin bölgeye helikopter gönderdigi ve alabora olan tekneye tutunan 9 düzensiz göçmenin kurtarildigi aktarildi. Haberlerde, kurtarilan düzensiz göçmenlerin teknenin 9 gün önce yaklasik 60 kisi ile yola çiktigini belirttigi ifade edildi. Düzensiz göçmenlerin hangi ülkeden yola çiktiklari ise bilinmiyor.

Ispanya Içisleri Bakanligi verilerine göre, 1 Ocak-15 Nisan tarihleri arasinda Ispanya’ya 16 bin 621 düzensiz göçmen deniz yoluyla ulasti. Söz konusu sayinin geçen yilin ayni dönemine göre 11 bin 681 kisi daha fazla oldugu belirtildi.
Kaynak: İHA