Alman Çiftin Karavani Devrildi Açiklamasi 1 Yarali

Çorum’un Alaca ilçesinde seyir halindeki karavanin devrilmesi neticesinde 1 kisi yaralandi. Alman çiftin kazada yaralanan köpegine ise veteriner hekim müdahale etti.

Alman Çiftin Karavani Devrildi Açiklamasi 1 Yarali
Kaza, Alaca-Çorum karayolu Ibrahim köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çorum istikametine seyir halinde olan Almanya uyruklu Stefan Simon yönetimindeki KO VN 167 plakali karavan, karsi seride geçerek devrildi. Kazayi sürücü yara almadan atlatirken, esi Arola Simon yaralandi. Arola Simon saglik ekiplerinin olay yerinde yaptigi ilk müdahalenin ardindan Alaca Devlet Hastanesine kaldirildi. Bu sirada yoldan geçen Tahir Erdogan isimli gurbetçi, tercümanlik yaparak kaza hakkinda güvenlik görevlileri ve saglik ekiplerine bilgi verdi. Kaza sebebiyle bir süre trafige kapanan Alaca-Çorum karayolu, karavanin çekici yardimiyla kaldirilmasinin ardindan ulasima açildi.

Alman çiftin köpegine veterinerden gönüllü tedavi

Kazada yaralanan Alman çiftin "Frida" adli köpegi ise ilçede yasayan veteriner hekim Hakan Pelit tarafindan tedavi edildi. Alaca Devlet Hastanesi’nde yapilan tedavi sirasinda Pelit’e saglik görevlileri de yardim etti. Tedavi sirasinda köpeginin basindan bir an olsun ayrilmayan Stefan Simon, veteriner hekim, saglik görevlileri ve güvenlik güçlerine tesekkür etti.

Kazayla ilgili baslatilan sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA