Türkiye Is Bankasi 19. Istanbul Yari Maratonu'nu Erkeklerde Hicham Amghar, Kadinlar Sheila Chelangat Kazandi

Türkiye Is Bankasi 19 Istanbul Yari Maratonu’nu erkeklerde Fasli atlet Hicham Amghar, kadinlarda ise Kenyali atlet Sheila Chelangat kazandi.

Türkiye Is Bankasi 19. Istanbul Yari Maratonu'nu Erkeklerde Hicham Amghar, Kadinlar Sheila Chelangat Kazandi
Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) istiraki Spor Istanbul’un düzenledigi Türkiye Is Bankasi 19. Istanbul Yari Maratonu, Tarihi Yarimada parkurunda ’En Hizli Yari’ sloganiyla kosuldu. Dünyanin en iyi 11, Avrupa’nin da 4 ’Gold Label’ yari maratonundan biri olan Istanbul Yari Maratonu, 10K ve 21K kategorilerinde yapildi. Kosuya 72 farkli ülkeden yaklasik 14 bin sporcu katildi.

Elit atlet kategorisinde ise 34 farkli ülkeden 47 erkek, 21 kadin olmak üzere toplam 68 sporcu yaristi.

Yenikapi’dan basladi, orada bitti

Yenikapi’dan saat 09.15’te start alan yarista atletler Kumkapi, Cankurtaran, Çatladikapi, Sarayburnu, Sirkeci Isiklar ve Eminönü’nden sonra Galata Köprüsü’nden Karaköy’e geçti. Köprü bitimindeki isiklardan ’U’ dönüsü yapan sporcular, Eminönü, Unkapani, Cibali, Abdülezelpasa caddesi, Ayvansaray, Haliç köprüsüne varmadan yine bir ’U’ dönüsü yaparak, ters istikamette ayni sahil yolunu kullanip Yenikapi’ya geldi.

Erkeklerde Hicham Amghar, kadinlar Sheila Chelangat kazandi

Elit atletler kategorisi erkeklerde Fasli atlet Hicham Amghar 59.46’lik derecesiyle birinci oldu. Ikinciligi 59.53’lük derecesiyle Etiyopyali sporcu Dinkalem Ayele, üçüncülügü ise 1.00.02’lik derecesiyle Etiyopyali atlet Gemechu Bute elde etti.

Kadinlarda ise 1.06.46’lik derecesiyle Kenyali atlet Sheila Chelangat kazandi. Ikinci sirayi 1.07.11’lik derecesiyle Kenyali sporcu Miriam Chebet, üçüncülügü de 1.08.16’lik derecesiyle Etiyopyali atlet Zewditu Aderaw aldi.

Türkiye yari maraton sampiyonlari da belli oldu

Istanbul Yari Maratonu ayni zamanda Türkiye Yari Maraton Sampiyonasi özelligini de tasidi. Erkeklerde 1.02.42’lik derecesiyle Ali Kaya, kadinlarda ise 1.13.32’lik derecesiyle Özlem Kaya Alici birinci oldu.

8 milyon TL para ödülü verildi

Istanbul Yari Maratonu’nda dereceye giren atletlere 8 milyon TL para ödülü verildi.

Elit kadin ve erkek atletlerin birincileri 15’er bin Dolar alirken, ikinciler 10, üçüncüler 8, dördüncüler 6, besinciler 5, altincilar 4, yedinciler 3 ve sekizinciler 2’ser bin Dolar para ödülü kazandi.

Bu yil 34 Sivil Toplum Kurulusu (STK) adina bin 500 gönüllü, bagis toplamak için kostu. Yari maratonda 2020-2023 arasinda yaklasik 12 milyon TL’lik bagis toplanmisti.
Kaynak: İHA