Izbb Yayinlari'ndan 9 Yeni Kitap

Izmir Büyüksehir Belediyesi Yayinlari (IzBB Yayinlari) edebiyattan akademik yayinlara ve çocuk kitaplarina kadar dokuz yeni kitabi okuyucularla bulusturuyor.

Izbb Yayinlari'ndan 9 Yeni Kitap
Izmir Büyüksehir Belediyesi Yayinlari (IzBB Yayinlari) edebiyattan akademik yayinlara, çocuktan prestij yayinlarina dek okuyucularina dokuz yeni kitap hazirladi. Kuruldugu günden bu yana bir yilda 35 kitaba ulasan IzBB Yayinlari’nin “Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: Izmir”, “Ilk Çaglardan 324’e Izmir Tarihi”, “Sevgi Tutsagi”, “Gazi Heykelinde Güvercinler”, “Aklin Ayak Izleri - 2”, “Aklin Ayak Izleri -3”, “Ekin’in Karakilçik Bugdayi”, “Izmir’in Renkleri”, “Izmir’i Boyuyorum - Dogal Yasam Parki” adli kitaplari son yayimladigi eserler arasinda yerini aldi.

IzBB Yayinlari’na Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde bu yil 19-28 Nisan tarihlerinde Kültürpark’ta açik alanda düzenlenen Izkitapfest-Izmir Kitap Fuari’nda da ulasmak mümkün. Girislerin ücretsiz oldugu IZKITAP Fest, bugün de 10.00-21.00 saatleri arasinda kitapseverleri agirlamaya devam edecek.

Kentin bellegine tarihsel bakis

Selin Önen’in derledigi Burkay Pasin, Fatma Tanis, Hasan Isikli, Hilal Öktem, Isil Can Traunmüller, Leyla Bektas Ata, Ömer Karahan, Orkun Destici ve Yasar Eyüp Özveren’in makalelerinin yer aldigi “Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: Izmir” adli kitapta, kentin yasam için tercih edilen yapisina dikkat çekildi. Yavas yasam tarzi, modernligi, kiyilari, iklimiyle yogun bir göçe konu olan kentin, 19. Yüzyil’dan günümüze dek yasadigi degisimden izler aktarildi.

Izmir’in ilk çaglardaki tarihine odaklanilan “Ilkçaglardan 324’e Izmir Tarihi” kitabinda tarihçi Cecil John Cadoux’un detayli anlatimina yer verildi.

Aysen Teksen’in günümüz Türkçesine çevirdigi kitapta, metinler ve anekdotlarla zengin bir okuma sunuldu.

Edebiyatta Izmir vurgusu

Izmirli avukat insan haklari savunucusu Güney Dinç’in arsivinden çikan “Sevgi Tutsagi” da kentte geçen zamanda asili kalmis bir ask hikâyesini konu aldi. Izmir’de felsefe ve edebiyat ögretmenligi yapmis Nahid Ulvi Akgün’ün daha önce yayinlamamis siirleriyle birlikte tüm eserleri “Gazi Heykelinde Güvercinler” kitabinda toplandi. Üniversite yillarinda, kendini, dünyayi çalkayan isyan atesinin içinde bulan bir devrimcinin hikâyesinin anlatildigi “Aklin Ayak Izleri”nin ikinci ve üçüncü cildi de okuyuculariyla bulustu. Yusuf Nazim ve Oktay Kaynak’in kaleme aldigi kitabin arka kapak tanitiminda su cümleler yer aldi: “Özgürlüge kanat çirpan kelebekler gibiydiler, nasil bir yangina uçtuklarini bilmediler.”

“Kalemini kap, diledigince boya”

IzBB Yayinlari çocuk okuyuculari için de farkli eserlere imza atti. Kentin her kösesinde ayri zenginlik yatarken, çocuklar kentin 29 farkli yerini kendi istedikleri boyalarla renklendirecek. Ömer Çam’in çizgileriyle olusan “Izmir’in Renkleri” boyama kitabinin yani sira Eda Bekdas’in çizimleriyle çikan “Izmir’i Boyuyorum-Dogal Yasam Parki”nda da Dogal Yasam Parki’nin neseli sakinleri çocuklarin diledigi renklerle sekillenecek. Çocuklar yine bir hafta sonu Inci Becerik’in kaleminden çikan ve Seyma Yildizhan Yayman’in resimlerinden yola çikarak tohum takas senligine katilacak. “Ekin’in Karakilçik Bugdayi”yla çocuklar ata tohumlarini paylasmanin önemini kavrayacak.
Kaynak: İHA