Her Yastan Çocuk, Kanser Hastasi Arkadaslari Için Kostu

Izmir’de 4-15 yas arasinda 200 çocuk, ‘kosamayan kardeslerim için kosuyorum’ sloganiyla hastanede tedavi gören kanser hastasi arkadaslari için yaristi.

Her Yastan Çocuk, Kanser Hastasi Arkadaslari Için Kostu
Izmir’de Hasta Çocuk Evleri Dernegi, kanser hastasi çocuklar için 23 Nisan çocuk kosusu düzenledi.

Karsiyaka ilçesinde bulunan Semra Aksu Atletizm Parki’nda düzenlenen etkinlikte; 4 ile 15 yas arasindaki 200 çocuk gruplar halinde, hastanede tedavi gören ve disari çikamayan kanser hastasi arkadaslari için yaristi. ‘Kosamayan kardeslerim için kosuyorum’ sloganiyla düzenlenen yarista, dereceye giren kosuculara madalya verildi.



“Saglikli olduklarini anlatmamiz gerekiyordu”

Yaris hakkinda bilgilendirmede bulunan Izmir Hasta Çocuk Evleri Dernegi Baskani Sevil Ozan, “23 Nisan çocuk kosusunun bu sene 5.’sini gerçeklestirdik. Çocuklar kanser tedavisi gören, hastanede yatan kardesler için kosuyor. Sloganimiz da ‘kosamayan kardeslerim için kosuyorum.’ Sagliklari yerinde olmayan çocuklar, hastane ortamlarindan disariya çikamiyorlar. Saglikli çocuklar kosarak onlara destek oluyor. Bir farkindalik olusturmayi amaçliyoruz. Hem veliye hem çocuga kendilerinin saglikli oldugunu onlara anlatmamiz gerekiyordu” ifadelerine yer verdi.

Etkinlikte, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12 ve 15 yasa kadar çocuklarin gruplar halinde kostuklarini aktaran Ozan, seslerini duyan herkesin kosuya gelerek kendilerine destek oldugunun altini çizdi.

“Amacim kanserli çocuklarin iyilesmesi”

Kosu için Istanbul’dan Izmir’e gelen 10 yasindaki yarismaci Levent Tekerciler, “Amacim kanserli çocuklarin iyilesmesi. Bunun için ben bagis topluyorum. Buraya kazanmaya degil kanserli kardeslerim, arkadaslarim adina kosmaya geldim. Umarim hepsi bir an önce iyilesir. Yapilan sey gerçekten çok anlamli” diye konustu.

Kaynak: İHA