Filipinlerde Asiri Sicaklar Ve Grev Nedeniyle Egitime 2 Gün Ara

Asya ülkesi Filipinler’de asiri sicaklar ve toplu tasima araç sürücülerinin ülke genelindeki grevi nedeniyle 2 gün yüz yüze egitime ara verildi.

Filipinler asiri sicaklarla mücadele ediyor. Ülkeyi haftalardir etkisi altina alan asiri sicaklarin yani sira toplu tasima (jeepney) sürücülerinin ülke genelinde bugün greve gitmesi egitimi vurdu. Egitim Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, asiri sicaklar ve grev nedeniyle ülke genelinde devlet okullarinda 2 gün yüz yüze egitime ara verildigi kaydedildi. Açiklamada, ülke genelinde 47 bin okulun 2 günlügüne uzaktan egitime geçtigi bildirildi.

Filipinler’deki birçok okulda klima bulunmadigi için ögrenciler kalabalik ve havalandirmasi yetersiz siniflarda egitim görüyor.

Manila’da rekor sicaklik

Filipinler meteoroloji yetkilileri, baskent Manila’da 27 Nisan’da sicaklik rekoru kirildigini söyledi.

27 Nisan’da termometrelerin 38.8 santigrat dereceyi gösterdigi Manila’da bugün de sicaklik 36 derece kaydedilirken halk kendini alisveris merkezlerine ve yüzme havuzlarina atti.

Sicakligin 45 dereceye kadar çikmasi bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, ülke genelinde Mayis ayinin ikinci haftasina kadar sicakliklarin artmasindan endise ediyor.

Sürücülerden 3 günlük grev

Filipinler’de toplu tasimada kullanilan popüler araçlarin (jeepney) sürücüleri ülke genelinde yarindan itibaren 3 günlük greve gidiyor.
Kaynak: İHA