Elazig'da 'Elazig Turizmini Gelistirme Toplantisi' Düzenlendi

Elazig’da birçok paydasin katilimiyla ‘Elazig Turizmini Gelistirme Toplantisi’ düzenlendi.

Elazig'da 'Elazig Turizmini Gelistirme Toplantisi' Düzenlendi


Elazig’da valilik, belediye, TSO ve Firat Üniversitesi’nin isbirligiyle ‘Elazig Turizmini Gelistirme Toplantisi’ düzenlendi.

Özel bir otelde gerçeklestirilen toplantida, Elazig’da bulunan ve turizm degeri yüksek olan bölgelere yapilacak olan yatirimlar ve tanitilmasi için yapilmasi gerekenler ele alindi. Toplantiya, Vali Yardimcisi Oltan Bayraktar, Belediye Baskan Yardimcisi Nazif Bilginoglu, Elazig TSO Vekili Gürkan Talo, Firat Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bilal Üstündag turizm yetkilileri ve STK temsilcileri katildi.

Turizmin dünyada çok farkli noktalara gittigini aktaran Vali Yardimcisi Oltan Bayraktar, “Dünyada degisim ve dönüsüme bagli olarak ülkemizde de turizmi anlama, anlamlandirma ve turizm alaninda bir takim yatirim yapma anlaminda ciddi degisiklikler ve dönüsümler yasaniyor. Bizim kendi insanimizin gezme, görme ve tatillerini turizm alanlarinda yapmaktadir. Dünyada birçok ülke turizm üzerinden yatirimlarini yapmaktadir. Avrupa’da ki bazi ülkeler doga turizminden, Afrika ve Ortadogu’da ki inanç turizminden ve bazi ülkeler kis turizminden saglayarak turizm gelirlerini tek kalem üzerinden sagliyor. Allah bizim ülkemizi öyle bir olusturmus ki bizim ülkemizde inanç turizminden tutun, kis turizmine, doga turizmine ve saglik turizmlerine kadar her türlü kaynagi ve potansiyeli bünyesinde barindiran bir ülkedir. Bu degerleri iyi bilmek lazim. Son yillarda ki bakanligimizin politikalari da bunlari gelistirmeye ve dönüstürmeye yöneliktir. Ciddi atilimlar söz konusu bunlarin daha iyi bir konuma gelmesi lazim. Ülkemizde potansiyel var bu potansiyeli harekete geçirip ülkemize katma degerler saglamak hepimizin borcudur” dedi.



Belediye Baskan Yardimcisi Nazif Bilginoglu, “Elazig’imizi hak ettigi yere getirmek, Türkiye’de tanitmak için insallah çok güzel seyler olacak. Bu toplanti ve bundan sonra ki çalismalarda bunun ilk göstergeleri olacak. Özellikle sehrimizin en önemli yeri olan Türkiye’de taninirligi olan Harput’umuzda ki gelismeler çok güzel. Önümüzdeki dönemlerde termal suyu da yapilacak kaplica çalismalarimiz ve özellikle belediye baskanimizin turizme yönelik birçok vizyon projesiyle Elazig’imiz hak ettigi yeri insallah alacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA