Biden Içerde Konustu, Eylemciler Disarda 'Soykirimci Joe' Sloganlari Atti

ABD Baskani Joe Biden’in gazetecileri agirladigi Beyaz Saray Muhabirleri Yemegi, Filistin yanlisi gösterilerin gölgesinde gerçeklesti. Biden, yemegin verildigi otelde konustugu sirada otel disinda toplanan göstericiler “Soykirimci Joe” sloganlari atti.

Biden Içerde Konustu, Eylemciler Disarda 'Soykirimci Joe' Sloganlari Atti
ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde geçtigimiz hafta baslayan ve kisa sürede ülke genelindeki ve çesitli ülkelerdeki üniversitelere yayilan Filistin yanlisi protestolar yanki uyandirmaya devam ediyor. Her yil verilen Beyaz Saray Muhabirleri Yemegi, bu yil ülke geneline yayilan Filistin yanlisi gösterilerin gölgesinde gerçeklesti.

ABD Baskani Joe Biden, Beyaz Saray muhabirlerini Washington Hilton Oteli’nde agirlarken savas karsiti sivil toplum örgütü CodePink’in düzenledigi protestoya katilan göstericiler de otelin önünde toplandi. Yemege katilan gazeteciler, siyasiler ve ünlü isimlerin bulundugu katilimcilar eylemcilerin arasindan geçerek yemege katilmak zorunda kaldi. Katilimcilarin otele girisi sirasinda eylemciler “Yaziklar olsun” , “Bati medyasi utanin”, “Siz de soykirimi sakliyorsunuz” diyerek gazetecileri protesto etti. Filistin bayraklariyla gösteriye katilan göstericiler, Israil karsiti sloganlar atti. Biden’in muhabirlere seslendigi anlarda ise göstericilerden “Soykirimci Joe” sesleri yükseldi.

Otel camina dev Filistin bayragi asildi

Filistin yanlisi göstericiler otelin penceresinden büyük bir Filistin bayragi açarak Biden yönetiminin Israil’e destegini ve ABD medyasinin Gazze’deki yasananlari yayinlama seklini on binlerce kisinin ölümüne neden olan çatismanin medyada yer alis biçimini kinadi. Biden karsiti slogan atan göstericiler “Ateskes", "Özgür Filistin" ve "Biden’in mirasi soykirimdir" yazili pankartlar tasidi. Kefiyeh takan göstericiler, gazetecilerin yemege katilmasini elestirerek “Bu gazetecilik degil, suç ortakligidir” dedi.

Biden otele ana kapidan girmedi

Yüzlerce kisinin toplandigi otele gelen Biden ise, otele ana kapidan giris yapmadi. Kalabalik eylemci gurubundan kaçan Biden, otele giris yaptigi arka kapida daha küçük bir grup eylemci ile karsilasti.

Öldürülen gazetecilerin yelekleri otel karsisinda sergilendi

Israil’in 7 Ekim’de Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarindan bu yana 141 gazeteci hayatini kaybetti. Hayatini kaybeden gazetecilerin kanli yelekleri ise otelin karsisindaki caddede sergilendi.
Kaynak: İHA