Aydin'da Hava Sicakliklari Artacak

Türkiye’nin en sicak illerinden olan Aydin’in, yeni haftaya artan hava sicakliklari ile baslamasi beklenirken, en yüksek sicakliginin 32 derece olacagi tahmin ediliyor.

Aydin'da Hava Sicakliklari Artacak


Aydin genelinde son haftalarda hava sicakliklari mevsim normallerinde seyrederken, Meteoroloji Bölge Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamaya göre yarindan itibaren hava sicakliklarinin artmasi bekleniyor. Hava sicakliklari artarak mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerine çikacak. Konu ile ilgili Meteoroloji Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre hava sicakliklarini, il genelinde 29 Nisan 2024 Pazartesi gününden itibaren artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecegi tahmin ediliyor. Yeni haftaya artan hava sicakliklari ile baslayacak olan Aydin’da en yüksek hava sicakligi, 30 Nisan Sali ve 1 Mayis Çarsamba günü 32 derece olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre Aydin’da 29 Nisan Pazartesi günü hava sicakligi en düsük 16, en yüksek 30 derece olacak. Kentte gün boyunca parçali bulutlu hava hakim olacak. 30 Nisan Sali günü hava sicakligi en düsük 16, en yüksek 32 derece olacak. Kentte gün boyunca parçali bulutlu, sabah saatlerinde dogusu puslu yer yer kisa süreli sisli hava hakim olacak. 1 Mayis Çarsamba günü hava sicakligi en düsük 17, en yüksek 32 derece olacak. Kentte gün boyunca parçali bulutlu, sabah saatlerinde dogusu puslu yer yer kisa süreli sisli hava hakim olacak. 2 Mayis Persembe günü hava sicakligi en düsük 17, en yüksek 30 derece olacak. Kentte gün boyunca parçali bulutlu hava hakim olacak.

Hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi beklenen sicak hava dalgasi nedeniyle ögle saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasinda basta yaslilar olmak üzere çocuklar ve kronik rahatsizligi olan vatandaslarin sicak çarpmasina karsi dikkatli ve tedbirli olmalari konusunda uyarilar yapildi.
Kaynak: İHA