Trump'a Yönelik 'Sus Payi' Davasinda Taniklar Ifade Verdi

Donald Trump’in “sus payi” davasinda ifade veren eski dergi yöneticisi David Pecker, 2016 baskanlik seçimlerinde Trump’a çikar saglamak için evlilik disi iliski iddiasiyla ilgili haberi kasitli olarak örtbas ettigini itiraf etti.

Eski ABD Baskani Donald Trump’in iliski yasadigi yetiskin film oyuncusu Stormy Daniels’a 2016 baskanlik seçimleri sirasinda "sus payi" ödeme suçlamasiyla yargilandigi davaya New York’taki Manhattan Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. National Enquirer adli derginin eski yöneticisi olan David Pecker bugün de süren sorgusunda, 2016 baskanlik seçimlerinde Trump’a çikar saglamak için evlilik disi iliski iddiasiyla ilgili haberi kasitli olarak örtbas ettigini itiraf etti. Playboy modeli Karen McDougal’in 2006 ve 2007 yillarinda Trump’la evlilik disi iliski yasadigini iddia ettigi haberi yayinlamanin National Enquirer için “altin degerinde” olup olmadigini soran savciya yanit veren Pecker, McDougal’a ödeme yapmasina ragmen haberi yayinlamamayi tercih ettigini vurguladi. Haberi yayinlamasi halinde bunun Cumhuriyetçi Trump’in seçimi kazanma sansini azaltacagini düsündügünü belirten Pecker, savcinin “Haberi aday Donald Trump’in isine yaradigi için mi yayinlamadiniz?” sorusuna “Evet” yanitini verdi.

“Iletisim bilgilerini ben kaydettim”

Durusmada ayrica Trump’in “sag kolu” olarak nitelenen eski asistani Rhona Graff da tanik olarak ifade verdi. Davanin odagindaki Stormy Daniels ve Karen McDougal’in iletisim bilgilerini Trump Organization sirketinin bilgisayar sistemine ekleyenin kendisi oldugunu belirten Graff, Trump’in hiç bilgisayar kullanmadigini ifade etti.

Ayrica Daniels’i Trump Tower’da bir kez gördügünü söyleyen Graff, Trump’in 2008 ve 2015 yillari arasinda sundugu TV programina atifla “Trump’in programda Daniels’in ilginç bir yarismaci olabilecegini söyledigini hatirliyorum" dedi.

Graff, Daniels’in Trump Tower’i bu nedenle ziyaret etmis olabilecegine dikkat çekti. Bir diger tanik olan Bankaci Gary Farro da, Trump’in eski avukati Michael Cohen’e Stormy Daniels’a 130 bin dolarlik ödeme yapmak için kullanildigi iddia edilen banka hesabini açma konusunda yardimci oldugunu dogruladi. Mahkeme, Sali günü yapilacak sonraki durusmaya Farro’nun ifadesiyle devam edilecegini açikladi.



Trump mahkeme çikisinda Biden’a çagri yapti

Trump ise mahkeme çikisinda yaptigi açiklamada, daha önce kendisiyle yüz yüze tartisma yapmaya hazir oldugunu söyleyen ABD Baskani Joe Biden’a meydan okudu. "Biden’i tartismaya davet ettim. Bu gece de dahil olmak üzere istedigi zaman yapabiliriz. Ben hazirim, iste buradayim” diyen Trump, Biden ile tartismaya “istekli” ve “muktedir” oldugunu da sözlerine ekledi.

4 yila kadar hapis cezasi alabilir

Kamuoyunda “sus payi” davasi olarak da bilinen davada Trump, iliski yasadigi müstehcen film oyuncusu Stormy Daniels’e 2016 baskanlik seçimleri öncesinde “sus payi” ödemek ve ödemeyi örtbas etmek için resmi kayitlarda tahrifat yapmakla suçlaniyor. Trump’in ABD tarihinde bir ceza davasinda yargilanan ilk eski ABD Baskani olmasi nedeniyle önem tasiyan dava sonunda Trump’in 4 yila kadar hapis cezasi alabilecegi belirtiliyor.
Kaynak: İHA