'Yasanabilir Yarinlar Için Tasarim Atölyeleri Proje Sergisi' Açildi

Ahiler Kalkinma Ajansi ile Finlandiya temelli gelistirici egitim kurumu Arkki isbirliginde düzenlenen ’AHIKA Gelecegin Sehirlerine Çocuklarin Gözünden Bakiyor: Yasanabilir Yarinlar Için Tasarim Atölyeleri’ projesine katilan çocuklar tarafindan üretilen tasarimlar, Kirsehir Neset Ertas Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen Proje Lansmani ile sergilenmeye basladi.

'Yasanabilir Yarinlar Için Tasarim Atölyeleri Proje Sergisi' Açildi
Türkiye Tasarim Vakfi Yönetim Kurulu üyelerinin ve Arkki Türkiye Koordinatörünün de katilim sagladigi programda, açilis konusmalarinin ardindan Badem Pinari Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Badem tarafindan çocuklara atik yönetimi ve çevre bilinci konusunda bilgilendirme yapildi ve projeye katilan çocuklarin röportajlarini da içeren proje belgeseli izlendi. Gün boyu sergiyi ziyaret eden çocuklar Arkki egitmenlerinin düzenledigi atölyelere de katildi.

Sergi, 30 Nisan tarihine kadar Neset Ertas Kültür Sanat Merkezinde görülebilir.

Proje çerçevesinde Aksaray, Kirikkale, Kirsehir, Nevsehir ve Nigde’de yasayan 7-12 yas araligindaki 152 çocugun katildigi tasarim atölyeleri 18-22 Mart tarihlerinde gerçeklestirildi.

Gelecek yasami hayal ederek sehirlerin vizyonuna katkida bulunan çocuklar; güzel, sürdürülebilir ve kapsayici bir yasam için çizim ve maket olusturmaya vurgu yapan tasarim odakli düsünme sürecine dâhil oldu. Atölyeler araciligiyla çocuklar yeni teknolojiler, sürdürülebilirlik, doga, entegrasyon, yenileme ve geri dönüsüm gibi konularda yenilikçi fikirler ve üç boyutlu çözümler ürettiler. Ahiler Kalkinma Ajansi’nin bölge illerinde kirsal kesimde yasayan dezavantajli çocuklara ulastigi faaliyet çerçevesinde hayata geçirilen bu tasarim atölyelerinde, Badem Pinari firmasinin atik pet siseleri ve her ilde yöreye özgü malzemeler kullanildi.
Kaynak: İHA