Türkiye'nin Senegal Büyükelçisi Nur Sagman'dan Is Dünyasina Çagri

Ticaret Bakanliginin destegi ile Bati Afrika ülkesi Senegal’de pazar arayislarini sürdüren Gaziantepli hali ihracatçilari Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Nur Sagman ile de görüstü.

Türkiye'nin Senegal Büyükelçisi Nur Sagman'dan Is Dünyasina Çagri
Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi’nin düzenledigi Sektörel Ticaret Heyetini Senegal’de yalniz birakmayarak yakindan ilgilenen Büyükelçi Sagman, Türk is insanlarini Afrika’daki firsatlardan faydalanmaya davet etti.

“Senegal dogru seçim”

Afrika’nin birçok alanda firsatlar barindirdigini ifade eden Büyükelçi Nur Sagman, Türk is insanlarina yönelik yaptigi çagrida, "Ben 2015 yilindan bu yana Afrika ülkeleri ile ilgili çalisiyorum. Önce Gine’de, daha sonra da Gabon’da görevim oldu. Ardindan Disisleri Bakanliginda Afrika Genel Müdürü olarak görev yaptim. Bir yildan bu yana da Senegal’de görevliyim. Afrika 54 ülkeden olusan büyük bir kita. Senegal çok dogru bir seçim. Bati Afrika’daki istikrarli ülkelerden birisi” dedi.

“Yatirimcilari Senegal’e davet ediyoruz”

Senegal ile Türkiye arasinda ticari ve ekonomik isbirligini kolaylastirici hukuki çerçevenin mevcut oldugunu ifade eden Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Nur Sagman, Senegal’de önemli is firsatlarinin bulunduguna dikkat çekti. Sagman, "Biliyorsunuz ki, Türkiye pek çok ülke için önemli bir partner. Bunu bütün Afrika adina söyleyebilirim. Çünkü dogru bir ortakligimiz var. Biz her zaman Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in da dedigi gibi kazan kazan prensibi çerçevesinde, karsilikli saygiya dayali bir ortaklik anlayisi ile hareket ediyoruz. Ben ihracatçilarimiza diyorum ki; Afrika, dogru seçim. Senegal, dogru seçim. Su an burada bir degisim dönemindeyiz. Yeni Cumhurbaskanligi seçimleri yapildi. Yeni bir hükümet geldi. Daha çok yeni. Bir degisim süreci var. Bu süreci yakindan izliyoruz ve gerekli bilgilendirmeleri is insanlarimiza yapiyoruz. Bunun için de bizimle irtibatta kalmalarini öneriyoruz. Afrika önemli ve herkesi davet ediyoruz. Ama arastirip gelmeleri gerek. Bizimle temasta olmalari gerek" ifadelerini kullandi.

“Avrupa kalitesinde, daha uygun fiyata”

Senegal’de gerek Türk ürünlerine gerekse de Türkiye’ye sempati ile bakildiginin altini çizen Büyükelçi Nur Sagman, "Senegal’de Türk ürünlerine karsi bakis açisi çok olumlu. Kesinlikle birinci sirada tercih ediliyor. Hatta belirli yerlerde sadece Türk ürünleri satan isyerleri de var. Mobilyadan tekstile, gidaya her sektörde büyük firsatlarin oldugu bir ülke. Biz bu konuda çok olumlu geri dönüsler aliyoruz" seklinde konustu.



“Büyükelçi Sagman’a tesekkür ediyoruz”

Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi Baskani Zeynal Abidin Kaplan da Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Nur Sagman’a yakin ilgi ve desteklerinden dolayi tesekkür etti. Baskan Kaplan, "Moritanya’nin ardindan geldigimiz Senegal’de de gerek yetkililerden gerekse de Senegal is dünyasindan ilgi ve alaka gördük. Son derece basarili toplantilar, görüsmeler gerçeklestirdik. Bu arada programimiz boyunca bizi yalniz birakmayarak yakin ilgisini ve destegini esirgemeyen Büyükelçimiz Nur Sagman’a da ayrica tesekkür ediyoruz. Gaziantepli hali ihracatçilari olarak Ticaret Bakanligimizin destegi ile gerçeklestirdigimiz bu programlarin meyvelerini önümüzdeki yillarda vermesi ile ihracatimizda önemli bir artis yasanmasini bekliyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA