Su Ürünlerinin Kontrol Ve Denetimi Gerçeklestirildi

Aydin’in Söke ilçesinde, su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren isletmelerin uygun standartlara uygunlugunu saglamak amaciyla Söke Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü yetkilileri tarafindan 1380 Sayili Su Ürünleri Kanunu kapsaminda pazar yerinde denetimler gerçeklestirildi.

Su Ürünlerinin Kontrol Ve Denetimi Gerçeklestirildi


Pazar yerlerinde satisa sunulan su ürünleri, saglik açisindan önemli bir rol oynamakta olup, tüketici sagliginin korunmasi adina düzenli olarak denetleniyor. Söke Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü yetkilileri 1380 Sayili Su Ürünleri Kanunu kapsaminda pazar yerinde su ürünleri kontrol ve denetimleri yapti. Yapilan denetimlerde, su ürünlerinin hijyenik sartlarda saklanmasi ve satilmasi, isletmelerin gerekli izinlere sahip olmasi, ürünlerin tür ve miktarlarinin belgelendirilmesi gibi kriterler titizlikle incelendi.

Söke Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü yetkilileri, yapilan denetimlerin su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren isletmelerin uygun standartlara ve kanuni düzenlemelere uyumunu saglamak amaciyla gerçeklestirildigini belirtirken, tüketicilerin güvenli ve saglikli bir sekilde su ürünleri tüketebilmelerini temin etmek için bu tür denetimlerin düzenli araliklarla yapilmasinin önemli oldugunu kaydetti.

Kaynak: İHA