Van Tarim Fuari 14. Kez Kapilarini Açiyor

Ipekyolu Expo Fuar A.S. tarafindan bu yil 14. kez kapilarini açacak olan ‘Van Dogu Anadolu Tarim Hayvancilik ve Gida Fuari’ için hazirliklar tamamladi.

Van Tarim Fuari 14. Kez Kapilarini Açiyor
Konuyla ilgili açiklamada bulunan Ipekyolu Expo Fuar A.S. Yönetim Kurulu Üyesi ve ayni zamanda Fuar Koordinatörü Veysi Uygun, “2010 yilindan itibaren düzenli olarak organize edilen ve Dogu Anadolu, Güneydogu Anadolu ve Ortadogu ekseninde sektörün bulusma noktasi olan fuar, bölgenin en büyük çiftçi bulusmasi haline gelmistir. Bölgede tüm çiftçiler ve tarim birimleri tarafindan beklenen fuarimiz, basta Tarim ve Orman Bakanligi olmak üzere Van Valiligi, Van Ticaret Borsasi, Van Ticaret ve Sanayi Odasi, Van Büyüksehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yil Üniversitesi, Tarim ve Orman Il Müdürlügü ve ziraat odalari tarafindan desteklenmektedir. Fuarimizda, tarim ve hayvancilik aletleri, yeni teknoloji traktör modelleri, tohum, sulama sistemleri, gida ve birçok farkli alanda ürünler sergilenecektir. Her yil traktör satislarinda satis rekorlari kiran fuarimiza, basta ilimiz çiftçileri olmak üzere çevre illerinden Hakkari, Agri, Igdir, Mus ve Bitlis’ten çiftçilerimiz fuara davet edilmistir” dedi.

Açiklamasinda fuarin önemine deginen Uygun, “Günümüz dünyasinda tarim ve hayvanciligin degeri her geçen gün artmaktadir. Sadece bölgenin degil dünyanin sayili tarim üretimini gerçeklestiren ülkemizde, sektörü yeni teknolojilerle bulusturmak ve üretim kapasitesini artirmak için fuarimizi her geçen yil büyütüp tarim ve hayvancilik sektörüne katkisini artirmaktayiz” ifadelerini kullandi.

Ipekyolu Expo Fuar A.S. olarak fuara çok iyi hazirlandiklarini belirten Uygun, “14’üncüsü düzenlenen fuarimiza tüm bölge tarim ve orman il müdürlükleri, ziraat odalari, ticaret odalari ve ticaret borsalarindan ziyaretçi beklenmektedir. Her yil on binlerce ziyaretçiyi yüzlerce profesyonel katilimciyla bulusturan fuarimiz, 2024 yilinda 100 firma ve 150’den fazla markayi 50 bin ziyaretçiyle bulusturmayi hedeflemektedir. Ayrica fuarimizda Van Tarim ve Orman Il Müdürlügünün katkilariyla ‘en güzel kuzu’ yarismasi düzenlenecektir. Yarismada dereceye giren ve ayrica katilan tüm yarismacilara ödüller takdim edilecektir. Fuarimiza her yil gelenek haline gelen ücretsiz fidan dagitimi Orman Bölge Müdürlügü tarafindan yapilacaktir. 81 ilden gelen yöresel lezzetler fuarda sergilenecektir. Fuar boyunca ücretsiz servislerimiz halkimizin ve çiftçilerimizin hizmetinde olacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle fuarimizin basta çiftçilerimiz olmak üzere tüm halkimiza hayirli olmasini dileriz. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde 25-28 Nisan tarihleri arasinda düzenlenecek olan bu büyük sölene tüm halkimizi bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA