Amasra Sokaklari Ruslarla Doldu

Rusya’nin Soçi kentinden kalkan "Astoria Grande" adli kruvaziyer gemi 898 yolcu 438 personeli Bartin’in Amasra Limani’na ulasti.

Amasra Sokaklari Ruslarla Doldu
Bartin’in dogal güzellikleriyle ünlü turizm kenti Amasra ilçesine, 898 yolcu ve 438 kisilik mürettebatiyla gelen, 193 metre uzunlugundaki ve 30 metre genisligindeki 11 katli Astoria Grande gemisi, bölgeye Nisan ayinin son seferini gerçeklestirdi. Amasra’nin tarihi sokaklarini dolduran turistler, günesin ve denizin keyfini çikardi.

Sabah saat 08.00 siralarinda ilçeye gelen Rus turistler, rehberler esliginde Amasra Müzesi, Çekiciler Çarsisi, Büyük Liman, Amasra Kalesi ve Kemere Köprüsü gibi tarihi ve kültürel yerleri gezdi. Aksam saat 17:00 siralarinda gemiye dönen Rus turistler, Amasra’yi ve Türkiye’den çok etkilendiklerini belirterek, tekrar gezmeye geleceklerini ifade etti.

Bartin Belediye Baskani Recai Çakir ise, Rus turistleri tasiyan Astoria Grande gemisinin bu ayki son seferini gerçeklestirdigini hatirlatarak, önümüzdeki ayda geminin her hafta Amasra’ya seferi olacagini kaydetti.

Çakir, "Astoria Grande gemisi bayram sonrasi tekrar ilçemize geldi. Nisan ayinin son seferi 898 yolcu, 438 personel ile geldi. Amasra turizmini hareketlendiren ve Astoria Grande gemisinin yolcularini da mutlu eden bir sefer daha gerçeklestirildi.

Mayis ayi içerisinde de bir aksilik olmazsa her hafta gemi ile Amasra halkinin bulusmasi sürecek" diye konustu.

Aksam saat 18.00 siralarinda hareket eden dev gemi, Amasra Limani’ndan sahil güvenlik botu ve römorkör esliginde ayrildi.
Kaynak: İHA