Osmaniye'de Depremzede Çocuklar Için 23 Nisan Etkinligi Düzenlendi

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de Eczaci Odasi ve Robotik ve Kodlama Dernegi isbirliginde depremden etkilenen çocuklara yönelik 23 Nisan etkinligi düzenledi.

Osmaniye'de Depremzede Çocuklar Için 23 Nisan Etkinligi Düzenlendi
Tosyali Spor tesislerinde yapilan etkinlikte; depremzede çocuklar robotik kodlama, çuval yarismasi, halat çekme, yumurta tasima, kil yapimi, ahsap boyama, palyaçolarla doyasiya eglendi. Etkinlikte ayrica 3D kalemle çalismalar, günes enerjisi ile uçabilen helikopter yapan çocuklar hem eglendi hem ögrendi.

Osmaniye Eczaci Odasi Baskani Hatice Öktenay, "Osmaniye eczaci odasi olarak depremzede çocuklarimiza yönelik bir etkinlik yapmakti amacimiz daha sonra bunu genislettik ve tüm Osmaniye’deki çocuklarimiza yapmak istedik. Etkinlik içerigimiz, Tosyalinin kapali alaninda 2 tane etkinligimiz var bir tanesi günes paneli helikopter, digeri 3D kalemle anahtarlik yapimi. Dis alanda ahsap boyama ve kil yapimi yapacak çocuklarimiz. Karaoke etkinligimiz var halat çekme, yumurta tasima bu tarz yarismalarla gün boyu eglenecekler. En sonunda çocuk konseriyle finalimizi yapacagiz insallah" dedi.



Teknofest döneminde daha teknolojik ürünlerle 23 Nisan etkinligi yapmayi planladiklarini söyleyen Türkiye Robotik ve Kodlama Dernegi Genel Baskani Erdi Can Konur, "Osmaniye’de özellikle depremzedelerin de oldugu bir yerde bizler için çok önemli bir noktadaydi. Burada bir sürü çocugumuz var depremin etkisini yasamis hem onlari mutlu etmek açisinda bizler de Osmaniye’ye geldik. Burada çocuklarimizla beraber içeride steam ürünü yani teknolojiyi aslinda biraz daha çocuklarimiza sevdirmek, bir teknofest döneminde çocuklarin bu alana ilgisini daha da kanalize etmek açisindan daha teknolojik ürünlerle bir 23 Nisan etkinligi yapmayi planladik. Bu etkinligimiz çerçevesinde içeride günes paneli bir helikopterimizi yaptik ve her çocugumuzun elinde birazdan disariya çikacaklar. Ayni zamanda disarida çocuklarimiz için bir sürü kil, ahsap boyama, çuval yarisi, karaoke, masal anlaticiligi bunun yani sira 3D kalemle yukarida hayal gücü ortaya çikiyor. Çocuklarimiz 3D kalemle bir sürü ürün ortaya koyuyorlar. Bu alanda burada çalisiyoruz. Bayagi bir yogun katilim var, kalabalik bir durumda emegi gecen herkese tesekküre ederim" dedi.

Kaynak: İHA