Koltuga Oturan Depremzede Ögrenci Açiklamasi 'Binalarin Yüksek Olmasini Istemiyorum'

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla koltugunu devralan depremzede ögrenci Eylül Nacar’in, ‘Yasadigimiz çok büyük depremden biz çocuklar çok etkilendigimiz için artik binalarin yüksek olmasini istemiyoruz’ sözleri yürekleri isitti.

Koltuga Oturan Depremzede Ögrenci Açiklamasi 'Binalarin Yüksek Olmasini Istemiyorum'
Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla makamini temsili olarak Cebelibereket Sehit Ahmet Yilmaz Ilkokulu 1/A sinifi ögrencisi Eylül Nacar’a birakti. Ziyarette Il Milli Egitim Müdürü Aydin Albak, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mulla Katik, Cebelibereket Sehit Ahmet Yilmaz Ilkokulu Müdürü Dilsat Davarci, Ögretmen Züleyha Çolak, Eylül’ün Annesi Selin Nacar ve Babasi Mustafa Nacar yer aldi.

Eylül Nacar, Vali Yilmaz’in Osmaniye’de öncelikli hedefinin ne oldugu sorusu üzerine, “Binalarin çok yüksek olmasini istemiyorum. Yasadigimiz çok büyük depremden biz çocuklar çok etkilendigimiz için artik binalarin yüksek olmasini istemiyoruz. Bir de binalarin saglam olmasini, daha çok yesil alanin ve parklarin olmasini istiyorum. Biz çocuklar bisiklet yollari istiyoruz. "dedi.

Osmaniye Belediye Baskani Ibrahim Çenet’i telefonla arayan Eylül, Baskan Çenet’e binalarin yüksek olmamasi, daha çok yesil alan, park ve bisiklet yollari olmasi konusundaki taleplerini iletti. Eylül Nacar ziyaretin sonunda Vali olmanin kendisi için çok güzel bir duygu oldugunu ve bundan mutluluk duydugunu söyledi.

Kaynak: İHA