Baskan Aydin Koltugunu Çocuklara Birakti

Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla koltugunu çocuklara devretti. Baskanlik koltuguna oturmalarinin ardindan ilk talimatlarini dile getiren çocuklar, verdikleri mesajlar ve yapilmasini istedikleri hizmetler ile Baskan Aydin’in takdirini kazandi.

Baskan Aydin Koltugunu Çocuklara Birakti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen çocuklarin temsili olarak yönetici koltuguna oturmalari töreni, Osmangazi Belediyesi Baskanlik makaminda da gerçeklesti. Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, bu anlamli gün dolayisiyla koltugunu, Sehit Jandarma Uzman Çavus Ilyas Genel Ilkokulu 3. sinif ögrencisi Zeynep Aktas ile Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odasi Ilkokulu 4. sinif ögrencisi Can Yardimci’ya birakti.

Çocuk baskanlar talimatlariyla alkis aldi

Küçük konuklarini kapida karsilayan Baskan Aydin, büyük bir mutlulukla makaminin koltugunu çocuklara devretti. Baskanlik koltuguna ilk olarak 10 yasindaki Zeynep Aktas oturdu. Tüm dünya çocuklarinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutlayarak sözlerine baslayan çocuk baskan Aktas, kendilerine böyle güzel bir bayram armagan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e de sükranlarini sundu. Baskan olarak ilk talimatlarini dile getiren Aktas, “Okullardaki zeminler kaygan olabiliyor. Kendi okulum ve diger tüm okullardaki kaygan zeminlerin degistirilmesini istiyorum. Spor tesislerinin sayilarinin arttirilmasi gerekiyor. Hayvanlara siddet uygulayanlara verilen cezalarin arttirilmasini düsünüyorum. Her sokaga sokak hayvanlari için mama ve su kaplari birakilsin. Okullara ögrencileri korumalari için güvenlikler konulmasini ve okul bahçelerine parklar yapilasini istiyorum. En önemli istegim de durumu olmayan kisilere yardimlarda bulunulmali ve erzak paketleri dagitilmali” diye konustu.

Çocuk baskan Zeynep Aktas, Osmangazi Belediye Baskanligina seçilen Erkan Aydin’a yeni görevinde basarilar dilemesinin ardindan, baskanlik koltugunu 11 yasindaki Can Yardimci’ya birakti. Baskanlik koltugunu Erkan Aydin’dan bir günlügüne devralan Can Yardimci, tüm çocuklarin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutladi. Baskan olarak talimatlarini söyleyen Yardimci, “Bos araziler, spor kompleksleri yapilarak degerlendirilmeli. Okullarda sportif etkinlikler düzenlenmeli. Sokak hayvanlarinin daha güzel sartlarda yasamalari adina büyük barinaklar yapilmali” dedi.

Çocuk baskan Yardimci, makamini kendilerine biraktigi için Baskan Aydin’a tesekkürlerini sunarak, Osmangazi Belediye Baskanligi görevinin hayirli olmasini diledi.

“Vatani korumak, çocuklari korumakla baslar”

Baskanlarimizdan talimatlari aldik, bunlari yerine getirecegiz diyen Baskan Aydin, “Tüm çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyorum. Osmangazi Belediyesi olarak çocuklarimizi ve gençlerimizi önemsiyoruz. Büyük Önderimizin dedigi gibi ‘Vatani korumak, çocuklari korumakla baslar’. Ülkemizin geleceginin teminati çocuklarimiz ve gençlerimiz için çok güzel hizmetlere ve çalismalara imza atacagiz. Yarinin büyükleri olacak çocuklarimiz inaniyorum ki Atatürk’ün izinden ilerleyerek ülkemizi daha güzel günlere tasiyacak. Bir kez daha basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlügü ve bagimsizligimiz için canlarini feda etmis tüm sehitlerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum” dedi.

Kaynak: İHA